کِشت آزمایشی سویا در چهارمحالوبختیاری موفقیتآمیز بود

ایرنا/ مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال برای نخستین بار دو مزرعه "سویا" با مساحت چهار هکتار در شهرستانهای لردگان و کیار به زیر کشت رفت که بررسی محصول تولیدی آنها نشاندهنده کیفیت محصول و سازگاری بالای این گیاه با شرایط دمایی استان است.
روح الله سعیدی، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: بررسی محصول تولیدی در دو مزرعه سویا نشان میدهد محصول کشت شده از مرغوبیت قابل قبولی برخوردار است.
وی با پیشبینی برداشت دو تا ۲.۵ تن دانه سویا از هر هکتار، گفت: نظر به موفقیتآمیز بودن اجرای این طرح آزمایشی و با توجه آنکه نیازهای آبی این گیاه با دشتهای اُستان همسویی دارد، به کشاورزان به ویژه لوبیاکاران استان توصیه میشود در تناوبهای کشت، کاشت سویا را در دستور کار قرار دهند.
سعیدی ادامه داد: هر کیلوگرم سویا به صورت تضمینی به مبلغ ۲۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود و علاوه بر آن، برای این محصول پاداش تولید سه تا پنج میلیون تومانی برای هر هکتار سطح زیر کشت توسط جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری پرداخت میشود.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آزمایشها نشان میدهد درصد روغن دانههای سویای کشت شده در چهارمحال و بختیاری بین ۲۵ تا ۳۲ درصد است و به علت دمای پایین هوای شب در چهارمحال و بختیاری درصد چربیهای غیراشباع شده سویای تولیدی استان بیشتر از میزان معمول آن در سویای تولید شده در استانهای جنوبی و مناطق گرمتر کشور است.
وی خاطرنشان کرد: درصد بالاتر چربیهای غیراشباع شده در سویا تولیدی استان منجر به تولید روغن با کیفیتتری از این محصول میشود و در استان میتوان سویا "ال ۱۷" که از جمله نمونههای سویا نوع "ویلیامز" است را در نیمه اول خردادماه کشت کرد.
سعیدی بیان کرد: نیاز آبی سویا بسیار کمتر از لوبیا است و یک محصول زودبازده است که دانه و غلاف مستحکمی دارد و کشاورزان میتوانند کاشت این محصول را در برنامه تناوب کشت خود به خصوص در مزارع ذرت و لوبیا قرار دهند.