نماد آخرین خبر

فعالیت عادی بازار و کسبه ملایر

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی

صدا و سیما/ یکی از بازا‌رهای سنتی استان همدان که همچنان بافت تاریخی خود را حفظ کرده و همچنان پویا است بازار شهرستان ملایر است.

مجموعه‌ بازار سرپوشیده‌ شهر ملایر متعلق به دوره‌ قاجار و شامل یک بازار اصلی به نام شیخ الملوک و دو بازار فرعی به نام‌های بازار مهرعلی خان و ابولقاسم خان نوری، ۳۰ سرا و کاروانسرا مانند سرای خان و سرای مهرعلی خان و تعدادی منزل مسکونی است، قسمت اصلی بنا در زمان شیخ الملوک و از طریق خودش ساخته شده و توسط افرادی مانند مهرعلی خان قاجار و ابوالقاسم خان نوری و میرفتاح گسترش یافته‌است.
ورودی این بازار قدیمی در خیابان بروجردی در شهر ملایر استان همدان قرار دارد و چهار قسمت این بازار به چهار محله منتهی می‌شود.
سبک معماری بازار ملایر تحت تاثیر بازار‌های دوره‌ صفویه و زندیه مثل بازار وکیل قرار گرفته است، پوشش سقف تمام قسمت‌های بازار دارای طاق‌های ضربی و گنبدی آجری است و نورگیر‌هایی در سراسر آن و در دو طرف حجره‌ها وجود دارد.
تیمچه‌ای در شاخه‌ی غربی بازار قرار دارد که گنبد آن بزرگ‌ترین گنبد این بازار بوده، این تیمچه امروزه به زورخانه تبدیل شده‌است.
بازار ملایر یکی از بازار‌های زنده و پویای استان همدان است.

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today