1. برگزیده
اقتصادی

هشدار درباره پلتفرم‌های خرید و فروش طلا؛ فعالیت بدون ضابطه ادامه دارد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
هشدار درباره پلتفرم‌های خرید و فروش طلا؛ فعالیت بدون ضابطه ادامه دارد

باشگاه خبرنگاران/رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی ایران،با اشاره به گسترش فعالیت پلتفرم‌های برخط خرید و فروش طلا در سال‌های اخیر، نسبت به نبود ضوابط مشخص و نظارت کافی در این حوزه هشدار داد.

شفاهی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی ایران در برنامه رادیو اقتصاد بیان کرد: طی یک سال گذشته، با ورود کمیسیون اقتصادی ریاست‌جمهوری و هیأت مقررات‌زدایی، دستورالعملی برای ساماندهی این پلتفرم‌ها تدوین و ابلاغ شد که بر اساس آن، مقرر بود چارچوب فعالیت و نظارت مالی این سکو‌ها مشخص شود.

او افزود: طبق این مصوبه، بانک مرکزی موظف شد ظرف سه ماه سامانه نظارتی و مالی پلتفرم‌ها را طراحی و اجرا کند، اما با وجود گذشت چند ماه، این سامانه هنوز راه‌اندازی نشده است.

شفاهی با بیان اینکه بانک مرکزی در ادامه از اجرای این مسئولیت عقب‌نشینی کرده، تصریح کرد: این در حالی است که پیش‌تر خود این نهاد بر ضرورت تدوین سامانه تأکید داشت و مسئولیت آن را پذیرفته بود در حال حاضر پلتفرم‌های خرید و فروش طلا همچنان بدون ضابطه مشخص در حال فعالیت هستند و همین موضوع نگرانی‌هایی مانند نبود شفافیت در قیمت‌گذاری و احتمال «خالی‌فروشی» را افزایش داده است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر همچنین تأکید کرد: اجرای کامل این دستورالعمل و راه‌اندازی سامانه نظارتی، شرط اصلی ایجاد شفافیت و اعتماد در بازار معاملات آنلاین طلاست؛ موضوعی که همچنان در انتظار اقدام جدی نهاد‌های مسئول است.

او در ادامه، فروش طلای آب‌شده به عموم مردم را نیز یک رویه نادرست دانست و گفت: این نوع معاملات در بسیاری از کشور‌های جهان مرسوم نیست و می‌تواند ریسک‌های قابل توجهی برای خریداران به همراه داشته باشد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره