سود ۱۵ هزارتومانی دلار به جیب چه کسی می‌رود؟

سود ۱۵ هزارتومانی دلار به جیب چه کسی می‌رود؟سود ۱۵ هزارتومانی دلار به جیب چه کسی می‌رود؟
6
0
10.5K
1405/06/23 - 10:27
763
1405/06/23 - 10:27

خراسان/کشور حدود ۶۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد که ۸۵ درصد آن در اختیار شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی است که موظف هستند ارز صادراتی خود را در مرکز مبادلات با نرخ ۱۶۴هزار تومان در اختیار واردکننده قرار دهند.

ارز حاصل از صادرات که عمدتاً صرف واردات کالای اساسی و مواد اولیه می‌شود که البته در این که چه حجمی از این واقعاً به کشور بازمی‌گردد و یا کالای اساسی و مواد اولیه‌ای که وارد می‌شود با کدام نرخ به مصرف‌کننده و تولیدکننده عرضه می‌شود، می‌توان نقدی جدی وارد کرد که رانت‌ها و فسادهای میلیون دلاری در این بخش بارها عیان شد. اما بخشی دیگر از ارز صادراتی را تجار باید با نرخ تعیین‌شده توسط بانک مرکزی به بانک‌های عامل مانند بانک ملی یا توسعه صادرات و سامان تحویل دهند که نرخ روز گذشته آن حدود ۲۱۰هزار تومان بوده است. حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا صادرکننده‌ای که با نرخ آزاد صادرات خود را انجام داده است، باید دلار را با این نرخ به دولت بفروشد؟
فروش دلار در صرافی با ۱۵ هزارتومان سود
حسین محمدیان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی مشهد، در گفت‎وگو با «خراسان» افشاگری قابل‌تأملی می‌کند. به گفته وی نرخ دلار بانکی روز گذشته در بانک توسعه صادرات ۲۱۰هزار تومان بوده است یعنی صادرکننده برای رفع تعهد ارزی باید ارز صادراتی خود را با این نرخ به بانک تحویل دهد. این بانک هم از طریق بانک مرکزی این ارز را به صرافی‌ها تحویل می‌دهد. این در حالی است که نرخ فروش ارز در صرافی‌ها روز گذشته (یک‎شنبه) ۲۲۵ هزار تومان نرخ‌گذاری شده است. یعنی صرافی‌ها تا سقف ۵ هزار دلار به تجار و هزار دلار به اشخاص ارز می‌فروشند با نرخ ۲۲۵ هزار تومان.
سود به جیب چه کسی می‌رود؟
سؤال این جاست که چرا باید دولت تاجر را وادار کند ارز صادراتی خود را با نرخ ۲۱۰هزار تومان به بانک‌ها بفروشد و همین دلار به صرافی ها‌ داده می‌شود تا با نرخ ۲۲۵هزار تومان به مشتری خود بفروشند؟ سود ۱۵هزارتومانی برای یک دلار به جیب چه کسی می‌رود؟ آیا این سود به جیب بانک مرکزی می‌رود یا بانک؟ یا صرافی‌ها؟
به‌طورکلی نرخ ۲۱۰هزارتومانی بر چه اساسی تعیین‌شده است؟ این نرخ تعیین‌ شده است که سود ۱۵هزارتومانی برای دولت و صرافی‌ها در پی داشته باشد؟
 وقتی درهرصورت این ارز با نرخ ۲۲۵هزار تومان وارد بازار می‌شود چرا دولت اجازه نمی‌دهد صادرکننده‌ای که از هیچ یارانه تولید و خدمات استفاده نکرده است، ارز را مستقیم در بازار عرضه کند تا هم مشوقی برای صادرکننده به منظور بازگشت ارز باشد هم بالا رفتن عرضه عاملی برای کاهش نرخ شود؟

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار برگزیده