قیمت نفت صعودی شد

قیمت نفت صعودی شدقیمت نفت صعودی شد
5
0
28.6K
1405/07/15 - 11:45
2.8K
1405/07/15 - 11:45

ایسنا/قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی، تحت تاثیر نزدیک شدن توفان به سمت مناطق نفت‌خیز آمریکا و همچنین حملات نیروهای مسلح یمن به عربستان سعودی که نگرانی‌های عرضه را تجدید کرد، افزایش یافت.

قیمت معاملات آتی نفت برنت با ۹۳ سنت معادل ۰.۹۲ درصد افزایش، به ۱۰۱ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با ۸۲ سنت معادل ۰.۹۲ درصد افزایش، به ۹۰ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص روز سه‌شنبه پس از جبران ضرر اولیه، تغییر اندکی داشتند. نفت برنت با ۲۶ سنت افزایش و شاخص نفت آمریکا با یک سنت افزایش بسته شده بود.

کارشناسان هواشناسی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کردند که توفان در حال شکل‌گیری در خلیج مکزیک، ظرف دو روز آینده به نخستین توفان دریایی اقیانوس اطلس در سال ۲۰۲۶ تبدیل خواهد شد و احتمالا بر فعالیت تاسیسات تولید نفت و گاز تاثیر خواهد گذاشت. مناطق فراساحلی خلیج مکزیک که در مسیر این توفان قرار دارند، ۱۵ درصد از نفت خام و ۵ درصد از گاز طبیعی آمریکا را تامین می‌کنند.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد شرکت «کی‌سی‌ام ترید» گفت: این توفان «پیچیدگی ناخوشایندی برای بازار نفت خام ایجاد کرده و احتمال اختلال در تولید و پالایش را در زمانی که بازار با مشکلات متعددی در سمت عرضه دست‌به‌گریبان است، افزایش می‌دهد.»

این توفان ممکن است بر فعالیت ۶ پالایشگاه تاثیر بگذارد. پالایشگاه‌های واقع در ایالت‌های حاشیه خلیج مکزیک در آمریکا، حدود ۵۰ درصد از ظرفیت پالایشی کل این کشور (معادل ۱۸.۲ میلیون بشکه در روز) را به خود اختصاص داده‌اند.

منابع بازار روز سه‌شنبه با استناد به داده‌های «موسسه امریکن پترولیوم» (API) اعلام کردند که ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا در هفته گذشته کاهش یافته، در حالی که ذخایر فرآورده‌های میان‌تقطیری (مانند گازوئیل و سوخت جت) اندکی افزایش داشته است. ذخایر نفت خام در هفته منتهی به دوم اکتبر، ۲.۰۹ میلیون بشکه کاهش یافت.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن، از انجام چند عملیات موشکی و پهپادی علیه اهدافی در عربستان سعودی خبر داد و اعلام کرد که این حملات موجب اختلال در فعالیت فرودگاه ملک خالد ریاض و فرودگاه بین‌المللی ابها و وارد آمدن خسارت به پایگاه هوایی خمیس مشیط شده است.

بر اساس گزارش رویترز، موکش ساهدو، تحلیلگر ارشد نفت در موسسه «ایکس آنالیستس» در سیدنی، گفت: «احتمالا این حملات و توقف فعالیت پالایشگاه‌ها باعث می‌شود که اختلاف قیمت فرآورده‌های نفتی (کراک اسپرد) بالا بماند و کمبود عرضه به بازار نفت خام نیز سرایت کند. تا زمانی که شاهد کاهش ملموس تنش‌ها نباشیم، قیمت‌ها در سطحی نزدیک به ۱۰۰ دلار باقی خواهند ماند.»

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار برگزیده