پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه «شنبه»؛ اخبار سیاسی اختیار بازار را دست گرفتند

پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه «شنبه»؛ اخبار سیاسی اختیار بازار را دست گرفتندپیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه «شنبه»؛ اخبار سیاسی اختیار بازار را دست گرفتند
1
0
17.9K
1405/07/24 - 21:20
1.6K
1405/07/24 - 21:20

تجارت نیوز/ بازارهای مالی در هفته جاری نوسان رفت و برگشتی داشتند و دلار تا محدوده ۲۵۷ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد؛ اما در دو روز پایانی هفته مسیر قیمت‌ها صعودی شد و دلار معاملات روز پنجشنبه را با قیمت ۲۶۵ هزار تومان به پایان رساند. معامله‌گران چشم به رویدادهای سیاسی و میزان عرضه ارز در معاملات شنبه چشم دوخته‌اند.

قیمت دلار در هفته سوم مهر با رقم ۲۶۳ هزار تومان بازگشایی شد و در ادامه، تحت تاثیر فشار فروش و نوسان انتظارات معامله‌گران، تا محدوده ۲۵۷هزار تومان عقب نشست. با این حال، این کاهش دوام نداشت و اسکناس آمریکایی در دو روز پایانی هفته بخشی از افت خود را جبران کرد و در نهایت با رقم ۲۶۵ هزار تومان به استقبال تعطیلات رفت.
بازگشت قیمت دلار به سطحی بالاتر از قیمت ابتدای هفته نشان می‌دهد که افت میانه هفته نتوانست به روندی پایدار تبدیل شود. افزایش دوباره قیمت دلار در پایان هفته، در کنار اخبار سیاسی و امنیتی منطقه، می‌تواند بر انتظارات معامله‌گران در نخستین روز معاملاتی هفته جدید اثر بگذارد.
گفتنی است در سطح بین‌المللی، انتشار خبرهایی درباره تشدید حملات به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و اعمال تحریم‌های تازه آمریکا علیه ۱۶ فرد و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران، نشانه‌هایی از ادامه فشارهای سیاسی و امنیتی را به بازار مخابره کرده است. در مقابل، اظهارات دونالد ترامپ درباره احتمال پایان یافتن جنگ در آینده‌ای نزدیک، همچنان به‌عنوان سیگنالی در جهت کاهش تنش مطرح است. این پیام‌های متفاوت، ارزیابی معامله‌گران از مسیر تحولات سیاسی را دشوار کرده و احتمال نوسان قیمت دلار در شروع معاملات شنبه را افزایش می‌دهد.

قیمت طلا و سکه همسو با نوسانات قیمت دلار حرکت کرد
قیمت طلا و سکه نیز در هفته سوم مهر، همسو با نوسانات قیمت دلار حرکت کرد. قیمت طلا تا میانه کانال ۲۵ میلیون تومان عقب نشست، اما در ادامه با افزایش قیمت دلار، بخشی از افت خود را جبران کرد و در نهایت با رقم ۲۶ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان به کار خود پایان داد.
سکه نیز در میانه هفته تا محدوده ۲۵۷ میلیون تومان کاهش قیمت داشت، اما با تغییر مسیر دلار و بهبود شرایط بازار طلا، دوباره افزایشی شد و معاملات پایان هفته را با قیمت ۲۶۷ میلیون تومان بست.
از سوی دیگر، اونس جهانی طلا که روز پنجشنبه در محدوده ۴۱۵۵ دلار قرار داشت، در لحظه تنظیم این گزارش به حدود ۴۱۷۷ دلار رسیده است. افزایش نزدیک به ۲۰ دلاری اونس، در کنار رشد قیمت دلار ، می‌تواند در شروع معاملات شنبه از رشد قیمت طلا و سکه حمایت کند.

پیش ‌بینی قیمت دلار
کارشناسان اقتصادی با توجه به تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز و انتشار خبر تحریم‌های جدید آمریکا، معتقدند این اخبار می‌تواند سطح نااطمینانی را بالا نگه دارد و تقاضای احتیاطی برای ارز را تقویت کند.
آنها می‌گویند در شرایط فعلی، محدوده ۲۶۵ هزار تومان نخستین سطح مهم برای ارزیابی رفتار دلار در شروع معاملات هفته پایانی مهر است. اگر قیمت بتواند بالاتر از این محدوده تثبیت شود و تقاضا در بازار تقویت شود، حرکت به سمت سطوح ۲۶۷ تا ۲۷۰ هزار تومان دور از انتظار نخواهد بود. در مقابل، کاهش تنش‌های سیاسی یا افزایش عرضه ارز می‌تواند قیمت را با اصلاح روبه‌رو کند؛ در این حالت، محدوده ۲۶۱ تا ۲۶۰ هزار تومان و پس از آن کف ۲۵۷ هزار تومانی ثبت‌ شده در هفته جاری، از جمله سطوح قابل توجه برای بررسی شدت فشار فروش خواهند بود.

پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه
تحلیلگران بازار طلا می‌گویند اگر قیمت دلار در محدوده ۲۶۵ هزار تومان باقی بماند یا به سطوح بالاتر حرکت کند، احتمال ادامه روند افزایشی قیمت طلا و سکه بیشتر است. در این سناریو، طلای ۱۸ عیار می‌تواند حرکت به سمت محدوده ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را در پیش بگیرد و در صورت تقویت همزمان قیمت دلار و اونس جهانی طلا سطح ۲۷ میلیون تومان نیز به‌عنوان محدوده‌ای قابل بررسی مطرح است. در مقابل، کاهش قیمت دلار یا عقب‌نشینی اونس جهانی طلا می‌تواند جلوی رشد قیمت طلا و سکه را بگیرد و قیمت طلا را دوباره به محدوده ۲۵ میلیون تومان نزدیک کند.
سکه نیز که هفته را در سطح ۲۶۷ میلیون تومان به پایان رسانده، در صورت تداوم رشد قیمت دلار می‌تواند به سمت محدوده ۲۷۰ میلیون تومان حرکت کند.

سکه امامی در کانال ۲۶۷ میلیون تومانی بسته شد
قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ با رقم ۲۶۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان توسط اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام شد. سکه بهار آزادی نیز روی رقم ۲۵۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بسته شد. نیم‌سکه با رقم ۱۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ربع سکه با قیمت ۷۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی هفته سوم مهر را به پایان رساندند. سکه گرمی نیز روی رقم ۳۸ میلیون تومان قرار گرفت.

طلا در کانال ۲۶ میلیون تومانی معامله شد
بر اساس قیمت‌های اعلامی سایت اتحادیه طلا و جواهر تهران، مثقال طلا روی رقم ۱۱۳ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان قرار گرفت. طلای ۱۸ عیار نیز با رقم ۲۶ میلیون و ۱۸۷ هزار تومان معامله شد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار برگزیده