رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران :ثبت اتاق مشترک ایران و آمریکا حداقل ۶ماه زمان میبرد/نباید از رابطه با آمریکا ذوقزده شد
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم / مجيدرضا حريري در مورد ثبت اتاق بازرگاني ايران و آمريکا اظهار داشت: بعيد است چنين اتفاقي رخ داده باشد زيرا روند ثبت اتاق بازرگاني ايران و آمريکا در کوتاه ترين زمان با توجه به فرايندي که دارد حداقل 6 ماه طول مي کشد و ابتدا بايد مطابق قانون وزارت امور خارجه و وزارت صنعت معدن و تجارت با اين موضوع موافقت خود را اعلام کنند.
وي در مورد ادامه روند ثبت اتاق بازرگاني ايران و آمريکا گفت: پس از موافقت اين دو وزارت خانه بايد حداقل تعدادي از افراد فعال در امر بازرگاني تقاضاي کارت بازرگاني براي مبادلات اين کشور را ارائه کنند و سپس هيئت مؤسس تشکيل و اساسنامه و آييننامههاي آن تدوين شود. در نهايت براي مجمع عمومي فراخوان داده مي شود و سپس هيئت مديره تشکيل مي شود.
رئيس کميسيون واردات اتاق بازرگاني ايران گفت: در پايان همه اين مراحل، اتاق بازرگاني مشترک ايران و آمريکا ثبت ميشود بنابراين طي شدن اين پروسه اگر همه تمام تلاش خود را براي ثبت آن انجام دهند حداقل 6 ماه زمان مي برد.
وي خاطر نشان کرد: تشکيل اتاق بازرگاني مشترک ايران و آمريکا زماني مطرح بود که رابطه اين دو کشور در حد صفر بود به همين دليل تصميم داشتيم با ايجاد ارتباط بين مردم دو کشور اين ارتباط را داشته باشيم.بنابراين اگر در حدود 5 سال و يا دو سال گذشته که تحريمها شدت پيدا کرد اين اتاق ثبت مي شد مي توانستيم از طريق نيروي مردمي کشورها براي رفع تحريم استفاده کنيم.
حريري در ادامه بيان کرد: در حال حاضر که باب مذاکره دو کشور تا حدي باز شده، احساسي که در دو سال گذشته براي تشکيل اين اتاق وجود اشت، وجود ندارد زيرا اين حس براي زماني بود که رابطه ايوجود نداشته و در قهر کامل بوديم ولي در شرايط فعلي که مسائل فرق کرده است اين ضرورت براي تشکيل اتاق مشترک ايران و آمريکا حس نميشود، البته با تشکيل آن مخالف نيستم ولي ضرورت گذشته را ندارد.
عضو هيئت نمايندگان اتاق ايران با اشاره به سه نکتهاي که در رابطه با آمريکا بايد به آن توجه کرد، گفت: نوعي ذوق زدگي در جامعه وجود دارد که نبايد ترويج پيدا کند زيرا باعث ميشود جايگاه ايران در موضع مذاکره را تضعيف ميکند. وقتي از سوي مردم فشار بر روي تيم مذاکره کننده باشد اين تيم نمي تواند با امتياز بيشتري در روند مذاکره پيش برود. بر اين اساس بايد تأکيد کنم که منطق مذاکره اين است که برخي مخالف براي آن وجود داشته باشد و همه به طور کامل موافق رابطه و مذاکره نباشد در غير اين صورت هر چه آنها ميگويند بايد بگوييم چشم.
رئيس کميسيون واردات اتاق ايران با تأکيد بر اينکه ضرري که ذوق زدگي براي رابطه با آمريکا دارد به اندازه ضرري است که در زمان قهر کامل با اين کشور ممکن بود وجود داشته باشد بنابراين بايد معتدل برخورد کرد گفت: نکته بعدي که بايد در رابطه با آمريکا به آن توجه شود وجود مرکزي است که مصلحت را در اين موضوع مشخص کند و ساير ارکان نظام و مردم تحت آن مصلحت و فرماندهي متمرکز حرکت کنند.
وي در پايان به اين نکته اشاره کرد که در حال حاضر ايران با همه کشور هاي گروه 1+5 به جز آمريکا (فرانسه، آلمان، چين، روسيه) اتاق مشترک بازرگاني دارد، بنابراين ميتواند از همين ظرفيتهاي موجود استفاده کرد و تحت همان فرماندهي که به آن اشاره کردم، و مي تواند وزارت امور خارجه باشد، فشارهاي مردمي را از کانال اين اتاق ها به دولتمردان آن کشور ها وارد کرد.