ايسنا/ معاون اقتصادي و برنامهريزي اتاق اصناف ايران با بيان اينکه حدود ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار نفر در بخشهاي غيرمشمول و حدود ۲ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر در بخشهاي مشمول دريافت تسهيلات شاغل هستند، گفت که خسارت ماهانه تعطيلات ناشي از کرونا براي واحدهاي صنفي بيش از ۲۶ هزار ميليارد تومان بوده است.
هوشيار فقيهي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه ۵۷ گروه از اصناف براي اينکه مشمول دريافت تسهيلات و حمايتهاي دولتي شوند، از سوي اتاق اصناف شناسايي شده بود، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ رسته از اين ۵۷ گروه براي دريافت تسهيلات با سود ۱۲ درصد از سوي دولت انتخاب شدند که کافيشاپها، تالارها، آرايشگاهها، واحدهاي پوشاک و کيف و کفش از جمله آنها بودند.
به گفته وي بر اساس برآوردها هزينه ماهانه اداره کردن ۲۵ رسته ياد شده ۱۴ هزار و ۳۰۰ ميليارد تومان بوده است. هزينه ماهانه اداره کردن يا خسارت وارد شده به ۳۲ گروه ديگر هم ۱۲ هزار و ۲۰۰ ميليارد تومان برآورد شده که تاکنون براي آنها تسهيلاتي در نظر گرفته نشده است.
معاون اقتصادي و برنامهريزي اتاق اصناف ايران با بيان اينکه هدف اصلي اتاق اصناف حفظ اشتغال واحدها بوده است، تصريح کرد: در اين راستا در ماههاي گذشته اتاق اصناف ايران در زمينه معافيتهاي مربوط به بيمه و ماليات از دولت درخواستهاي داشته است، چرا که رقم قابل توجهي از شاغلان کشور در اين بخشها فعاليت ميکنند. البته با توجه به شرايط فعلي محدوديت هايي در زمينه ارائه کمکهاي دولتي وجود داشته است و اميدواريم با بازگشايي واحدها اشتغال موجود در اين بخشها حفظ شود.
به گفته فقيهي در حال حاضر حدود ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار نفر در بخشهاي غيرمشمول تسهيلات و حدود ۲ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر در بخشهاي مشمول شاغل هستند.
بازار