تجارت نيوز/وزير اقتصاد در بازديد از شرکت بورس با بيان اينکه در اقتصاد مبتني بر نفت، چشم مردم به دست دولت است، گفت: دهه فجر امسال، بورس هوشمند رونمايي خواهد شد.

  وزير امور اقتصادي و دارايي، عصر امروز مورخ ۵ شهريور، به همراه رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار و هيات همراه با حضور در بورس تهران از بخش‌هاي مختلف ساختمان از جمله پشتيباني مرکز داده‌هاي آماري (ديتا سنتر) و تالار اصلي معاملات بازديد کرد.

در اين بازديد علي صحرايي، مديرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، در خصوص زيرساخت‌هاي ساختمان جديد بورس، از جمله مرکزپشتيباني داده‌هاي آماري بازار سرمايه(ديتا سنتر)، تالار اصلي معاملات، نحوه درج و پذيرش شرکت‌ها در بورس تهران توضيحاتي بيان کرد.

وي با ارائه گزارشي از وضعيت بازارسهام، به رشد ۲۱۹ درصدي ارزش کل معاملات بازار سال ۹۸ نسبت به ۹۷ اشاره کرد و گفت: ارزش معاملات بازار سهام در اين مدت رشدي ۲۳۲ درصدي داشته است. البته ارزش معاملات بازار بدهي در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ کاهشي ۲۲ درصدي داشته است.

وي با بيان اينکه ارزش کل معاملات بازار در ۵ ماهه نخست سال، ۱۲۴۹۷ هزار و ۷۳۲ ميليارد ريال بوده، خاطرنشان کرد: سهم معاملات آنلاين نيز روندي رو به رشد داشته است.

بورس مي‌تواند مدرن‌ترين صنعت کشور باشد
وزير امور اقتصادي و دارايي در اين ديدار اظهار داشت: فرهنگ نفتي، به واسطه اطمينان بابت وجود يک درآمد بي‌دردسر و ثابت، به‌واقع، فرهنگ رخوت، ايستايي و مبتني بر حمايت‌خواهي و “ضمانت”‌هاي دولتي است، در حالي که فرهنگي که امروز بازار سرمايه توليت آن را بر عهده گرفته؛ تکيه بر عقلانيت، ريسک‌پذيري، فعاليت و تحول خواهي است.

دژپسند تصريح کرد: در اقتصاد مبتني بر نفت، چشم مردم به دست دولت است، در حالي که امروز به اعتقاد من، اين دولت است که چشم به دست مردم دوخته است. اين در حالي است که بازار سرمايه فرهنگ نفتي کنار گذاشته شده و فرهنگ ريسک جايگزين شده است.
وي با اشاره به برگشت روند بازار سرمايه، ابراز داشت: معتقدم فروش بخشي از سهام در دست مردم در بورس طي روزهاي اخير، به منزله خروج آنها از اين بازار نيست زيرا اطلاعات نشان مي‌دهد، افراد، پول سهام خود را از بازار خارج نکرده‌اند بلکه در حال نظارت و بررسي اوضاع و احوال آن هستند.
وزير اقتصاد گفت: در شرايطي که درآمدهاي نفتي با تنگنا مواجه شده است؛ فرصتي طلايي پيش روي بازار سرمايه گشوده شده است تا اينکه نقش بسيار مهم خود در انتقال از اقتصاد نفتي به اقتصاد مبتني بر عقلانيت، ريسک‌پذيري و فعاليت را ايفاء کند.

دژپسند در ادامه سخنان خود در جريان اين بازديد گفت: با رشد فنآوري و شبکه‌هاي مجازي، امروز بورس فقط تحت نظارت سازمان بورس نيست بلکه به طور ۲۴ ساعته تحت نظارت فراگير عامه مردم و رسانه‌هاي داخلي و خارجي است که اين دشواري وظيفه آن را دو چندان مي‌کند.

وي با تاکيد بر اينکه بازار سرمايه اين قابليت را دارد که مدرن‌ترين صنعت کشور باشد، ادامه داد: اقتضاي کار و شرايط در کنار نبود محدوديت‌هاي مختلف در بورس، راه را براي اين موضوع هموار مي‌کند.
وزير اقتصاد با اشاره به اينکه بايد فناوري‌هاي نو بايد به بازارسرمايه وارد شود، گفت: بايد براي حفظ شرايط فعلي از تمام توانمندي‌ها و قابليت‌ها استفاده کنيم تا اعتماد از بازار سرمايه رخت برنبندد.

وي در پايان يادآور شد: دهه فجر امسال، بورس هوشمند رونمايي خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar