تجارت نيوز/با وجود آنکه بازدهي هفتگي بازار سهام همچنان منفي است اما با توجه به مثبت بودن شاخص بازار در دو روز پاياني هفته به نظر مي‌رسد اميدها به بورس در حال احيا است. در آخرين روز کاري هفته اخير بيش از ۹۰ درصد خريداران در سفارشات بورسي، افراد حقيقي بودند.

  بازدهي هفتگي بورس در هفته اخير هم منفي ماند و سهامداران بيش از دو درصد در اين هفته ضرر کردند. با اين حال در دو روز پاياني هفته، شاخص کل بورس وضعيت صعودي داشت و علاوه بر اين با توجه به سهم 90 درصدي حقيقي‌ها در سفارشات خريد بورس، به نظر مي‌رسد مجددا حرکت نقدينگي مردم به سمت بورس سرعت گرفته است.
وزير اقتصاد نيز در بازديد از سازمان بورس گفته است: فروش بخشي از سهام در دست مردم در بورس طي روزهاي قبل، به منزله خروج آنها از اين بازار نيست زيرا اطلاعات نشان مي‌دهد، افراد پول سهام خود را از بازار خارج نکرده‌اند، بلکه در حال نظارت و بررسي اوضاع و احوال آن هستند.

علاوه بر اين، اظهارات اخير رئيس جمهور نيز نشان مي‌دهد همچنان دولت به دنبال حمايت از بورس و رونق اقتصادي است.


وزير نفت نيز در هفته اخير گفت: صنعت نفت متکي به بازار سرمايه است.
آغاز پذيره‌نويسي دارا دوم هم اتفاق مهمي براي بازار سهام محسوب مي‌شود که متقاضيان تا 19 شهريور ماه امسال همچنان فرصت ثبت نام دارند. در همين هفته که ثبت نام براي پذيرش دارا دوم آغاز شد، ارزش دارا يکم بيش از 13 درصد افزايش يافت.

درباره عرضه اوليه نيز وزير اقتصاد خبر داده که همچنان اين سياست ادامه دارد و 50 شرکت ديگر در بازار سرمايه عرضه اوليه خواهند شد.
در همين راستا، قرار است روز سه‌شنبه ۱۱ شهريورماه شرکت برق و انرژي پيوند گستر پارس، ۱۵ درصد از سهام خود را در نماد «بپيوند» از طريق عرضه اوليه وارد بورس کند.
از ديگر سيگنال‌هاي قابل توجه براي بازار سهام اعلام هفت برابر شدن ظرفيت هسته معاملات بورس، حمايت حداقل 10 روزه حقوقي‌ها از بازار سهام و رشد قيمت دلار در روزهاي اخير است.

سيگنال‌هاي سياسي قابل توجهي نيز براي بهبود بورس به چشم مي‌خورد. وزير خارجه آلمان خواهان حفظ برجام شده است و وزير خارجه روسيه نيز با اشاره به مخالفت حداکثري در شوراي امنيت با درخواست آمريکا براي بازگرداني تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران، مطرح کرده آمريکا در جايگاه قانوني لازم براي استفاده از مکانيسم بازگرداني تحريم‌ها عليه ايران قرار ندارد.

علاوه بر اين، پس از سفر اخير مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به ايران، بيانيه مشترکي صادر شد که بر اساس آن، طبق توافقي، ايران به آژانس اجازه داده است از دو محل مشکوک به فعاليت‌هاي هسته‌اي بازرسي کند و تسهيلات لازم براي راست‌آزمايي برنامه هسته‌اي ايران براساس پروتکل‌هاي آژانس را براساس تفاهم مشترک، اعتماد دو جانبه و در قالب افزايش همکاري‌هاي دوجانبه فراهم سازد.

در بازارهاي جهاني نيز قيمت نفت به بالاترين سطح پنج ماه اخير خود رسيده است.

بدين ترتيب اخبار رسمي در حوزه اقتصادي داخلي و خارجي و همچنين اخبار سياسي همه حاکي از سيگنال‌هاي مثبت به بازار سهام است. آيا روند صعودي دو روز آخر بورس طي هفته اخير در هفته بعد ادامه‌دار خواهد بود؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar