نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

بازگشت سهامداران خرد به بورس

منبع
خراسان
بروزرسانی
بازگشت سهامداران خرد به بورس

خراسان/شاخص کل بورس در حالي اولين روز هفته را صعودي پشت سر گذاشت که هيچ گونه هيجان منفي ناشي از حادثه تروريستي عصر جمعه در بازار مشاهده نشد. علاوه بر آن منفي شدن نمادهاي پيشرو يا همان ليدرهاي بازار نيز اثر منفي بر کليت بورس نداشت و هر دو شاخص مهم بورس يعني شاخص کل و شاخص کل هم وزن حدود 1.7 درصد رشد را در معاملات ديروز تجربه کردند. در اين ميان رشد معاملات خرد به گونه اي بود که حضور  پررنگ سهامداران خرد و حقيقي را در بازار نشان مي داد.


به گزارش خراسان، در معاملات ديروز شاخص کل بورس با رشد 23 هزار واحدي به يک ميليون و 390 هزار واحد رسيد تا براي بازگشت به کانال 1.4 ميليون واحد کار سختي را پيش رو نداشته باشد. بازار سرمايه از 20 آبان صعودي شده و از آن زمان تاکنون حدود 15 درصد رشد کرده است. اين روند صعودي در معاملات ديروز در حالي ادامه يافت که نمادهاي ليدر بازار يا همان سهم هاي پيشرو عمدتا نزولي بودند.اما بازار به اين روند بي توجه بود و با رشد نمادهاي بزرگ فلزي- معدني و پتروپالايشي شاخص کل رشد مناسب 1.7 درصدي را تجربه کرد. البته شاهد رشد نسبي قيمت ها در نمادهاي کوچک بازار هم بوديم تا شاخص کل هم وزن هم ديروز 1.62 درصد رشد را ثبت کند. بررسي صف هاي خريد و فروش هم نشان مي دهد که در هر دو بازار بورس و فرابورس بيش از 50 درصد سهم ها صف خريد را تجربه کردند و تنها کمتر از 20 درصد سهم ها صف فروش بودند. ارقامي که به خوبي نشان مي دهد کليت بازار سرمايه جو مثبتي دارد و صعودي است. علاوه بر اين در معاملات روز شنبه، ارزش معاملات کل بازار سهام 22 هزار و 700 ميليارد تومان بود که نسبت به آخرين روز معاملاتي هفته پيش 19 درصد کاهش يافته است. اما ارزش معاملات خرد بورس به روند صعودي خود ادامه داد و با افزايش 10 درصدي، به رقم 19 هزار و 290 ميليارد تومان رسيد که رتبه سوم بالاترين رقم در نيمه دوم سال محسوب مي‌شود.اين در حالي است که بعد از حادثه ترور ديروز برخي نگران ايجاد شرايطي مثل واکنش هيجاني سهامداران خرد بعد از شهادت حاج قاسم سليماني در دي ماه گذشته بودند. برخي  افت نمادهاي خودرويي-بانکي در معاملات ديروز را به همين موضوع نسبت مي دهند اما کليت بازار رفتار هيجاني نشان نداد. به نظر مي رسد با افت سه ماهه بازار از 20 مرداد تا 20 آبان همه بازيگران خرد که رفتارهاي هيجاني و کوتاه مدت دارند از بازار خارج شدند  و اکنون بازار با قوام بيشتري به مسير خود ادامه مي دهد.
خبرهاي پيرامون بازار چه بود؟
پيرامون بازار اخبار مربوط به زمان عرضه دارا سوم و زمان قابل معامله شدن دارا دوم بيشتر دست به دست شد. رئيس سازمان بورس وعده داده که دارا دوم به زودي قابل معامله شود اما درباره داراسوم توضيح خاصي نداده است. به گفته قاليباف، اصل سهام پالايشي يکم از زيان دهي خارج شده و به سوددهي رسيده است. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره