همتی: شرایط کشور به هیچ وجه به وضعیت قبلی باز نمی گردد

فارس/ رئيس کل بانک مرکزي نوشت: بانک مرکزي و در کل مجموعه نظام به درستي از بحران تحريمها به عنوان فرصتي براي بسياري از سياستها استفاده کرد و اين اصلاحات را ادامه خواهد داد.
عبدالناصر همتي رئيس کل بانک مرکزي در يکي از شبکههاي اجتماعي نوشت:
سه شنبه شب گذشته، به دعوت شبکه افق، در برنامه معيار، ابعادي از تلاشهاي مجموعه حاکميت و به ويژه بانک مرکزي در خنثي سازي تحريم هاي آمريکا واقدامات بانک مرکزي در جلوگيري از فروپاشي اقتصادي را تشريح کردم.
بحث اصلي اين بود که در صورت نبود سياست گذاري هاي مقاومتي و اقدامات بانک مرکزي، براي کنترل تراکنش هاي ريالي و پايه پولي و صيانت از ذخاير ارزي و تأمين مالي واردات کالاهاي اساسي و دارو، افزايش پايه پولي و نقدينگي و ارزان فروشي ارز مي توانست کشور را در موقعيتي قرار بدهد که مطابق پيش بينى بسيارى از تحليل گران با تورم افسارگسيخته و نرخ ارز غيرمعقول بالايي روبه رو شود.
به دليل سياستها و برنامه هاي انجام شده و در حال انجام و ابزارهاي طراحي شده و در حال استفاده، به ويژه در حوزه سياست گذاري پولي و تأمين مالي کسري بودجه، شرايط امروز کشورمان به هيچ وجه به وضعيت قبلي باز نمي گردد و مجموع شرايط نيز همين را نشان مى دهد.
بانک مرکزي و در کل مجموعه نظام به درستي از بحران تحريمها به عنوان فرصتي براي بسياري از سياستها استفاده کرد و اين اصلاحات را ادامه خواهد داد. تجربيات گرانسنگ خنثي سازي تحريم و اصلاح روندها، چه دربانک مرکزي و وزارت نفت، و چه در بين مجموعه فعالين اقتصادي بخش خصوصي، بستر و شرايط متفاوتي را براي تجارت خارجي و نيز رشد توليد ملي، حتي با تداوم آن تحريمها فراهم ساخته است.
روند فزاينده صادرات نفت و فرآورده وصادرات غيرنفتي در ماههاي اخير مؤيد اين نکته است. هرچند، شک ندارم تحريمهاي آمريکا نيز نمى تواند روند قبل را طى کند.