نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

تابستان بسیار سخت در کمین کشور

منبع
تسنيم
بروزرسانی
تابستان بسیار سخت در کمین کشور

تسنيم/ توانير به نمايندگي از دولت، در تلاش براي پيک سايي براي جبران کمبود توليد برق نسبت به نياز مصرف است اما اگر مردم به صورت جدي در جهت بهينه سازي مصرف خود اقدام نکنند، بروز سونامي خاموشي و بازگشت جداول خاموشي برنامه ريزي شده براي تابستان امسال محتمل است.
"تابستان امسال سخت نيست، بسيار سخت است" اين عبارت، جديدترين اظهار نظر معاون هماهنگي توزيع توانير در خصوص تشريح وضعيت تأمين برق تابستان است.

غلامعلي رخشاني مهر، معاون هماهنگي توزيع توانير تصريح کرد: از آنجا که 24 هزار مگاوات از مصرف 60 هزار مگاواتي برق کشور در اوج تابستان به سيستم هاي سرمايشي اختصاص دارد، در صورتي که مشترکان تنها دو نکته تنظيم درجه کولرهاي گازي روي عدد 24 و استفاده از دور کند کولرهاي آبي را در نظر داشته باشند و به آن عمل کنند، دچار خاموشي نخواهيم شد.

وي افزود: در انتظار تابستان سختي نيستيم بلکه مي دانيم تابستان بسيار سختي پيش رو داريم چرا که  شاهد افت شديد ذخاير سدهاي کشور به دليل کاهش بارندگي ها هستيم .


رخشاني مهر با بيان اينکه "امسال شاهد کاهش  30 تا 35 درصدي بارش ها هستيم که همين موضوع باعث شده تا به همين مقدار نيز از ظرفيت توليد برق نيروگاه هاي برق آبي کاهش يابد"، گفت: تابستان امسال سخت نيست، بسيار سخت است چرا که علاوه بر کاهش بارندگي ها و محدودتر شدن استفاده از پتانسيل نيروگاه هاي برق آبي، شاهد افزايش دما، شرايط کرونايي کشور، استفاده غيرمجاز از برق براي استخراج رمز ارز و... هستيم که همگي باعث شده تا تراز توليد و مصرف بهم خورده و منفي باشد.

وي ادامه داد: از هم اکنون در حال آماده شده براي گذر از تابستان سخت امسال هستيم؛ برنامه ريزي ها به اين منظور از سال گذشته انجام و پيش بيني ها براساس سنجش شاخص ها صورت گرفته است.

رخشاني مهر با بيان اينکه " نيازمند برنامه ها و اقدامات فراگير براي مديريت بار تابستان هستيم"، گفت: درراستاي اقدامات فراگير  و در قدم نخست، به مبازه با رمز ارزهاي غيرمجاز رفته ايم و تمام تلاش خود را براي جمع آوري مراکز و دستگاه هايي که در منازل به صورت فردي بکار گرفته شده و از برق غيرمجاز براي استخراج رمز ارز استفاده مي کنند، بکار خواهيم گرفت.

معاون هماهنگي توزيع توانير با اشاره به اين که در همين گام به تعديل روشنايي معابر و جاده هاي بين شهري پرداخته ايم، اذعان داشت: تعديل روشنايي ها به معني  خاموش کردن همه روشنايي ها نيست و  به طور مشخص در اين طرح، به دنبال يک درميان کردن روشنايي ها هستيم؛ البته برق نقاط حادثه خيز تعديل  نخواهد شد.

وي همچنين به پتانسيل ادارات و دستگاه هاي دولتي نيز در کاهش مصرف پرداخت و اظهارداشت: امسال براي نخستين بار، دستگاه هاي اداري موظف شده اند که برق مصرفي خود را  50 درصد در ساعات اداري  کاهش و ميزان مصرف برق خود را در ساعات غيراداري به 10 درصد برسانند.

رخشاني مهر با اشاره به ضرورت انجام اين گونه کارها و اجراي چنين برنامه هايي براي گذر از پيک تابستان گفت:  در همين فروردين ماه، شاهد افزايش 5درصدي دماي هوا و 22درصدي مصرف برق بوديم که در نوع خود بي سابقه بود.

وي ورود زودهنگام چاه هاي کشاورزي به مدار مصرف و افزايش مصرف برق صنايع را از ديگر دلايل بالا رفتن مصرف برق  دانست و در عين حال تصريح کرد: هر يک درجه افزايش دماي هوا، افزايش حداقل يکهزار مگاواتي مصرف برق را در کشور به دنبال دارد .

معاون هماهنگي توزيع توانير همچنين به ساير راهکارهاي مديريت مصرف برق در تابستان نيز پرداخت و اظهارداشت: استفاده نکردن از وسايل پرمصرف برقي در ساعات هاي گرم روز و بکار گرفتن اين دستگاه ها در ساعت هاي پاياني شب يا ابتدايي صبح و بهره گيري از نور طبيعي روز را از ديگر عوامل مهمي برشمرد که مي تواند در  کاهش مصرف برق بسيار موثر باشد.

به گزارش تسنيم، در تابستان 1400، ميزان مصرف برق در زمان پيک، بسيار بيش از ميزان عملي ظرفيت توليد برق کشور پيش بيني مي شود و توانير به نمايندگي از دولت، در تلاش براي پيک سايي براي جبران کمبود توليد نسبت به نياز مصرف است اما اگر مردم به صورت جدي در جهت بهينه سازي مصرف خود اقدام نکنند، بروز سونامي خاموشي و بازگشت جداول خاموشي برنامه ريزي براي تابستان سال جاري محتمل است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره