حضور روسها در شبکه ریلی ایران

ايسنا/ با گذشت حدود يک سال و نيم از آغاز رسمي حضور ايران در توافق تجاري اوراسيا، به نظر ميرسد شرايط براي همکاري هاي گسترده با اعضاي اين اتحاديه فراهم شده است.
ايران در آبان ١٣٩٨ با امضاي توافقي حضور سه ساله و آزمايشي خود در اتحاديه اقتصادي اوراسيا را آغاز کرد و بنا شد دو طرف پس از اين دوره به بررسي شرايط و دائمي کردن عضويت ايران در اين گروه بپردازند.
در سالهاي گذشته ايران از حضور در اين اتحاديه استقبال کرده و گفته که شايد در آينده با بعضي کشورهاي اين اتحاديه، توافق تجارت آزاد امضا کند.
حميد زادبوم – رييس سازمان توسعه تجارت – که در روزهاي گذشته به روسيه سفر کرده، در ديدار با تعدادي از مقامهاي اقتصادي کشورهاي عضو اورسيا و به طور خاص روسيه، از آمادگي ايران براي افزايش سطح همکاريهاي اقتصادي صحبت کرده است.
با توجه به اين که با تخفيفهاي تعرفهاي ميان کشورها، امکان ترانزيت کالا ميان کشورها فراهم شده، يکي از موضوعات مهم سرمايه گذاري در زيرساختهاي حمل و نقل همسايگان است که به نظر ميرسد گزينه جذاب براي روسها، راه آهن ايران و به طور خاص کريدور شمال به جنوب است.
اين خط ريلي که ميتواند راه آهن ايران را از خزر تا خليج فارس اتصال دهد، از نظر تجاري و ترانزيتي اهميت فراواني براي کشورهاي همسايه دارد و از اين رو روسها اعلام آمادگي کردهاند تا به فعاليت اين کريدور خدمات رساني کنند.
سازمان توسعه تجارت در اين زمينه اعلام کرده: مدير کل مرکز صادرات روسيه RCE، رونيکا نيکيشينا در جلسه کاري خود اعلام کرد که دفترهمکاري منطقه اي اوراسيا و مرکز صادرات روسيه آماده ارائه خدمات شرکت هاي روسي براي ساخت بخشي از کريدور راه آهن شمال-جنوب در ايران است.
ورونيکا نيکيشينا گفته:مرکز صادرات روسيه آماده ارائه خدمات شرکت هاي نمايه روسي از نظر تأمين خطوط ريلي، سوئيچ ها و ساير تجهيزات توليد داخلي است که براي ساخت بخشي از کريدور راه آهن شمال-جنوب در ايران لازم است.
زيرساخت هاي تدارکات در منطقه اوراسيا در حال حاضر به طور کامل اجرا نشده است تا تمام مزاياي رژيم جديد تجارت ميان اين کشورها، راحت را فراهم کند. نظر رويه هاي اداري، مرکز صادرات روسيه از نظر اقدامات خاص همچنين به عنوان دستيار صادر کنندگان عمل مي کند. ما همچنين محيطي را ايجاد مي کنيم که در آن صادر کنندگان مي توانند بدون کمک دولت به راحتي به تجارت خود ادامه دهند.