ایران رتبه اول پرداخت یارانه انرژی در دنیا

باشگاه خبرنگاران/ در برنامه ششم توسعه، دولت متعهد شد تا ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات نيروگاه گازي را به سيکل ترکيبي تبديل کند؛ اگر اين اتفاق رقم ميخورد دچار خاموشي نميشديم.
ناصر باقري مقدم عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات سياست علمي کشور گفت: بر اساس محاسبات ما ۶۰ درصد اسراف منابع انرژي در بخشهاي دولتي است و دولت بايد سعي کند اين ميزان اتلاف منابع انرژي را کاهش دهد. در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ درصد در انتقال، توزيع و استخراج گاز اتلاف وجود دارد؛ متاسفانه در رابطه با گازهاي سرچاهي که معروف به گاز فلر هستند، اتلاف اين گاز در کشور حدود ۴۰ ميليون متر مکعب در روز چيزي حدود دو فاز پارس جنوبي است.
او گفت: در رابطه با مصرف مردم نيز بايد نظام پلکاني مصرف را اصلاح کنيم در تمام دنيا هر مقدار که مصرف افزايش پيدا کند، فاصله اين پلهها نيز افزايش پيدا ميکند، اما در کشور ما اين نظام به درستي تعريف نشده و فشار بر روي اقشار دهک پايين جامعه است؛ بنابراين شاهد اين هستيم که دهک پايين جامعه مصرف ميکنند، اما خيلي بهرهمند نيستند اگر بتوانيم اين نظام پلکاني را اصلاح کنيم، شايد بشود به بخشهاي پايين جامعه يارانه پيشتري پرداخت کرد.
باقري مقدم در ادامه بيان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت متعهد شد ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات نيروگاه گازي را به سيکل ترکيبي تبديل کند؛ اگر اين اتفاق رقم ميخورد، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفيت کشور افزوده ميشد و در حال حاضر دچار خاموشي نبوديم.
او افزود: با مطالعات ما بيان اين موضوع که بيت کوين عامل خاموشي است خيلي کارشناسي نيست؛ علاوه بر اين موضوعات، کشور حدود ۱۵ هزار مگاوات نيروگاه فرسوده دارد که راندمان آن زير ۲۰ درصد است.
باقري مقدم در رابطه با راهکارهاي پيشنهادي خود در حوزه انرژي بيان کرد: در حوزه گاز يک مشکل فني و تکنولوژي وجود دارد که کشور بايد به سرعت براي آن چاره انديشي کند اين که سيستمها دچار فشار ميشوند، دومين راهکار پيشنهادي مبحث ذخيره گازي است که در دنيا ۱۰ درصد ميزان گاز مصرفي خود را ذخيره ميکنند که در کشور ما اين عدد زير يک درصد است. در کشور ميتوانيم با ذخيره گاز پيک را رد کنيم البته پيشنهادات ديگري نيز در اين رابطه وجود دارد.