نماد آخرین خبر

افزایش حقوق به گرد پای تورم هم نمی‌رسد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
افزایش حقوق به گرد پای تورم هم نمی‌رسد

باشگاه خبرنگاران/ سرپرست مرکز مطالعات نظام‌ها و فناوری‌های مدیریتی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: رشد حقوق و دستمزد کشور در سال‌های گذشته هیچ وقت به اندازه تورم نبوده، در حالی که در این زمینه قوانینی وجود دارد که رشد حقوق و دستمزد کارمندان باید حداقل به اندازه تورم باشد.

سید حسین رضوی پور اظهار کرد: این اتفاق هنوز نیفتاده، ولی همیشه عمده بودجه کشور صرف حقوق پرسنل می‌شود، همین امر کشور را به سمت کسری بودجه برده که تورم و آسیب‌های آن را در کشور مشاهده می‌کنیم و حتما باید تدبیری اندیشیده شود تا در مرحله اول تورم را مهار کنیم تا بتوانیم رشد اقتصادی را ایجاد کنیم تا همه ملت از سفره رشد اقتصادی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: حقوق و دستمزد به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول حقوق‌ها روی حکم افراد قرار می‌گیرد؛ در این مورد، ما تجربه رشد حقوق و دستمزد‌ها را به صورت پلکانی در کشور داشتیم، این اتفاق هم در سال ۹۷ و هم ۹۸ مشاهده شده و هم در قانون برنامه و بودجه ۱۴۰۰ مطرح شده است. دسته دوم هم غیر مستمر است و روی حکم افراد قرار ندارد همه بر روی فیش حقوقی افراد نشان داده می‌شود.

رضوی پور افزود: سیستم حقوق و دستمزد کشور به صورت امتیازی است، یعنی یک امتیازی را برای فرد به عنوان حق شاغل در نظر می‌گیریم، قسمتی از  آن مربوط به شغل فرد است و امتیازاتی هم به عنوان فوق العاده‌ در نظر گرفته می‌شود که همه این موارد پرداختی‌ها را شکل می‌دهند.

وی گفت: مشکلاتی که در ادوار گذشته وجود داشته این است که یا کسی را برای افزایش حقوق تعیین کردیم و با یک سقفی برای افزایش حقوق در نظر گرفتیم و در آخر اینکه ضریب ریالی را برای دامنه‌های مختلف حقوق و دستمزد متفاوت در نظر گرفتیم. هر سه این موارد به نوعی سیستم یکپارچه امتیازی را برهم زده‌اند.

رضوی پور گفت: پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی در حال حاضر این است که یک رقم ثابتی برای همه اضافه شود، اما این موقت است. اگر همه پرداخت‌های مستمر و غیر مستمر افراد در آن قرار بگیرد، براساس آن می‌توانیم تحلیل دقیقی از داده‌ها داشته باشیم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar