صادرات زعفران ایرانی به بیش از 40 کشور دنیا / 95 درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود
بروزرسانی
95 درصد زعفران جهان در ايران توليد ميشود و به 41 کشور دنيا صادر ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) عبدالله ملافيلابي - عضو هيات علمي گروه زيست فناوري مواد غذايي - در جشنواره زعفران طلاي سرخ در قاينات، اظهار کرد: 98 درصد زعفران ايران در خراسان رضوي و جنوبي توليد ميشود.
وي با اشاره به اينکه زعفران ايران به 41 کشور دنيا صادر ميشود، افزود: زعفران سه تا چهار درصد از تجارت جهاني ادويه را به خود اختصاص داده است.
ملافيلابي با اشاره به اينکه زعفران هم اکنون به عنوان گياه دارويي شناخته شده است افزود: اين گياه مصارف غذايي، آرايشي و بهداشتي صنعت رنگرزي، کارهاي هنري و به عنوان داروي ضدسرطان در جهان شناخته شده است.
وي با اشاره به اينکه از فروردين ماه سال گذشته تا فروردين امسال 133.5 تن صادارت رسمي کشور به ارزش 450 ميليون دلار به زعفران اختصاص داشته عنوان کرد: ميانگين ارزش دلاري زعفران کيلويي 3000 دلار برآورد شده است.
ملافيلابي با اشاره به اينکه محصولات جديد اين گياه در دست تهيه است افزود: کيکهاي زعفراني، ژله و پودر سوخاري از جمله محصولات شناخته شده است.
عضو هيات علمي گروه زيست فناوري مواد غذايي با اشاره به اينکه مراحل کاشت، داشت و برداشت اين محصول استراتژيک در حال بررسي است تصريح کرد: ميانگين در مرحله کاشت 27 نفر اشتغالزايي، داشت 72 نفر و در مرحله برداشت 190 نفر اشتغال ايجاد ميشود.
ملافيلابي افزود: در هر هکتار زعفران کاشت شده 280 نفر روز کاري وجود دارد که با 80 هزار هکتار سطح زيرکشت موجود 90 هزار خانوار و 480 نفر جمعيت ارتزاق ميکنند.
وي به چالشهاي پيش روي اين محصول جهاني اشاره و اظهار کرد: تبادل اطلاعات بايد بين کشاورزان انجام شود چراکه کمبود اطلاعات و دانش روز و عدم توجه به آموزش کشاورزان و ترويج از چالشهاي اصلي در اين زمينه است.