مقام ارشد بانک مرکزی: فاینانس چین هنوز برقرار نشده است/ در حال مذاکره ایم
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم/ درحالي که رئيس اتاق بازرگاني ايران و چين از لغو تعليق موقت فاينانس چين خبر داده بود، يک مقام ارشد بانک مرکزي به تسنيم تأکيد کرد : "هنوز فاينانس چين برقرار نشده و در حال مذاکره با طرف چيني هستيم".
يک مقام ارشد بانک مرکزي در گفت وگو با تسنيم در پاسخ به اين پرسش که آيا طبق اعلام رئيس اتاق بازرگاني ايران و چين مشکل ايران با چين حل و فاينانس چين برقرار شده است؟ اظهار داشت: خير هنوز مشکل فاينانس حل نشده است.
وي با تأکيد براينکه در حال مذاکره با طرف چيني هستيم، تصريح کرد: اظهارات آقاي عسگر اولادي درباره به نتيجه رسيدن ايران با چين در موضوع فاينانس صحت ندارد.
اين مقام بانک مرکزي البته خبر منتشر شده در برخي رسانه ها مبني بر سفر رئيس کل بانک مرکزي به چين براي رفع ايراد فاينانس را رد کرد و گفت: هنوز مشکلات حل نشده است.
به گزارش تسنيم، "قطع موقت فاينانس چين" خبري بود که 25 روز پيش تسنيم منتشر کرد و طي هفتههاي اخير خبرنگاران تسنيم به آن پرداختند و واکنش مسئولان بانک مرکزي، وزارت خارجه و فعالان صادراتي را بههمراه داشت.
ماجرا از اين قرار بود که ايران طي ماههاي اخير مشکلاتي را با طرف چيني داشته و به همين خاطر اعتبار فاينانس چين را تأمين نکرده بود از همين رو خط اعتباري ايران و چين براي مدتي قطع شد.
به گزارش تسنيم، در سال 1389 ايران و چين توافق کردند که حدود 65 درصد طلب نفتي ايران از چين بهصورت کالا و مابقي بهصورت نقد در اختيار کشورمان قرار گيرد اما از آنجايي که تحريمها مانع از انتقال پول نقد به کشور ما شده بود دو طرف به اين نتيجه رسيدند که اين مبلغ بهصورت فاينانس در اختيار پروژههاي ايراني قرار گيرد. بنابراين بنا بود چينيها بهجاي طلب 18 ميليارد يورويي ايران بابت پول نفت، 2 تا 3 برابر اين مبلغ را براي پروژههاي ايراني فاينانس اختصاص دهند و برهمين اساس هم بيش از 80 پروژه براي اختصاص فاينانس تعريف شده است.