ادعای اکسیوس درباره نامه ونس به محسن رضایی علی‌رغم اظهارات ترامپ

8
0
34.5K
1405/08/07 - 10:40
4.1K
1405/08/07 - 10:40

انتخاب/ اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد: معاون رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران تأکید کرده است که هرگونه مذاکره برای جلوگیری از حملات نظامی آمریکا، «مستلزم گفت‌وگو درباره موضوع هسته‌ای» است. این درحالیست که ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا به ونس دستور داده است برای ازسرگیری مذاکرات با ایران تماس بگیرد، مدعی شد:چنین کاری نکردم؛ موضوع به ارسال تجهیزات پزشکی مورد نیاز ایران برای کمک به بیماران مربوط است.
 
اکسیوس نوشت: معاون رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران تأکید کرده است که هرگونه مذاکره برای جلوگیری از حملات نظامی آمریکا، «مستلزم گفت‌وگو درباره موضوع هسته‌ای» است. یک مقام آمریکایی این موضوع را اعلام کرد.

در ادامه این مطلب آمده: این نامه که خطاب به محسن رضایی نوشته شده و بر امکان ازسرگیری مذاکرات میان آمریکا و ایران متمرکز بوده است، در چند ماه گذشته عالی‌ترین سطح تماس و ارتباط‌گیری آمریکا با ایران محسوب می‌شود.

این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در حال بررسی ازسرگیری عملیات نظامی گسترده در ایران پس از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکاست.

جی‌دی ونس پیشنهاد ارسال این نامه به محسن رضایی را مطرح کرد.

این مقام آمریکایی گفت: «رئیس‌جمهور از این نامه استقبال زیادی کرد.»

این مقام آمریکایی از اعلام زمان ارسال نامه خودداری کرد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال نخستین رسانه‌ای بود که خبر ارسال این نامه را گزارش داد.

تصویر کلی ماجرا

یکی از مهم‌ترین موانع بر سر راه تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات، این مطالبه ایران است که آمریکا ابتدا محاصره دریایی را لغو کند، دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد کند و اجازه فروش نفت را بدهد.

در مقابل، آمریکا می‌خواهد ایران پیش از دریافت هرگونه امتیاز در زمینه رفع تحریم‌ها، مذاکرات هسته‌ای را از سر بگیرد.

اظهارات ترامپ چه بود؟

دونالد ترامپ روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که نامه ونس با هدف کمک به ایران برای دریافت تجهیزات و ملزومات پزشکی موردنیاز ارسال شده است.

او گفت: «اساساً موضوع این است که محموله‌هایی ارسال شود تا به افرادی که حال خوبی ندارند کمک شود.»

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار برگزیده