خبرآنلاين/ برخي از جمهوريخواهان آمريکايي بر اين اعتقادند که طرح حمله به سوريه شايد بيشتر براي تنبيه و ادب کردن کرملين باشد.
روزنامۀ فيگارو در يادداشتي به قلم پيير آوريل تحت عنوان: "روسها کارت ايران را رو کردند" به ديدار روحاني و پوتين در حاشيه اجلاس شانگهاي اشاره ميکند، در اين يادداشت آمده است:
در بخشي از نمايش قدرت و بلوفي که روسها پيرامون سوريه زدند، مسکو در تلاش است تا بازيگر ديگري را وارد ميدان کند؛ ايران.
روز جمعه، حسن روحاني، رييس جمهور جديد ايران با حضور در کنفرانس منطقهاي شانگهاي- سازماني که آن را ناتوي اوراسيايي ميخوانند- در بيشکک( پايتخت قزاقستان)، رسماً به صحنۀ بين الملل قدم ميگذارد و با ولاديمير پوتيني ديدار مي کند که در تلاش است با امتيازگيري ديپلماتيک در مقابل ايالات متحده آمريکا بازي جديد خود را پيش ببرد. آنگونه که روزنامۀ کامرسانت مدعي است: ايران و روسيه با فراخوان مشترک براي صرفنظر غرب از حملۀ نظامي به سوريه، روسها پذيرفته اند که 5 فروند اس 300 را به ايرانيها تحويل بدهند؛ سلاحي که تقريباً براي روسها شکل هويتي يافته و گفته ميشود که به رغم انکار روسها، از اين نوع به سوريه نيز داده اند.
طبق اعلام برخي از منابع روسها همچنين به ايران پيشنهاد کرده اند که دومين رآکتور نيروگاه هسته اي را براي ايران بسازند. البته بسياري از منابع اين مذاکرات را تکذيب کرده اند.
روسيه در زمان رياست جمهور مدودف، از تحويل اس 300 به ايران طبق قطعنامۀ تحريم سازمان ملل خودداري کرده بود، مسئله اي که به شدت تحت انتقاد لابي هاي روسي طرفدار ايران قرار گرفت. متعاقباً ايران اين مسئله را به دادگاه بين الملل برد و درخواست 4 ميليارد دلار خسارت کرد. امروز اما دلاديمير پوتين قصد دارد شکل ديگري از موشکهاي پيشرفتهتر به نام آنتي2500 که در سيستمهاي دفاعي هوايي مجهزتر است، را به ايران واگذار کند؛ آنهم در حاليکه نزاعي ديپلماتيک بر سر بحران سوريه ميان قدرتها در جريان است.
روسها تلاش مي کنند در بازي جديد در مقابل واشنگتن، از ايران و سوريه استفاده کنند؛ دو شريکي که حداقل يک هدف مشترک دارند و آن منصرف کردن آمريکا از حمله به سوريه است.
مسکو هنوز مطمئن نيست که طرح آن از سوي واشنگتن پذيرفته شده باشد اما برخي از جمهوريخواهان آمريکايي بر اين اعتقادند که طرح حمله به سوريه شايد بيشتر براي تنبيه و ادب کردن کرملين باشد.