رئیس مجلس شورای اسلامی: به فکر حل مشکلات گرانیها، تورم و بیکاری باشیم/استغفرالله، اشتباه کردید، سوال بعدی را بپرسید
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي عصر امروز (يکشنبه) در ادامه سفر يک روزهاش به اردبيل، در مراسم پرسش و پاسخ دانشجويان در دانشگاه محقق اردبيلي حضور يافت و در پاسخ به پرسش دانشجويي که پرسيد وقتي دانشجويي از شما در وبلاگش انتقادي را مطرح ميکند، او را دستگير ميکنند يا شما به دليل برخي انتقادات از سايت رجانيوز از مديرمسئولش شکايت ميکنيد و چند روزي او را بازداشت ميکنند، چرا قوه قضائيه نسبت به شما تا اين حد حساسيت دارد؟ شما در انتخابات جزو جبهه متحد اصولگرايان بوديد، بعد از انتخابات اصولگرايان که يک فراکسيون در مجلس دارند، شما عضو آن فراکسيون نشديد و در فراکسيون رهروان عضو شديد، آيا شما بالاخره اصولگرا هستيد يا نه؟ اگر هستيد چرا گفته ميشود شما اصولگرايان را دور زدهايد؟ ولايتمدار بودن خيلي سخت است، شما براي ما مشخص کنيد وقتي موضوعي اتفاق ميافتد، گاهي نظر شما با رهبري قدري فرق دارد، برداشت شما از اين موضوع چيست؟،
وي با طرح اين سوال که چرا در حالي که فضاي کشور نيازمند آرامش است، يکديگر را تخريب ميکنيم؟، تصريح کرد: بنده اين رفتارها را مناسب نميدانم؛
رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: اينکه اصولگرايان اختلاف نظرهايي در مشي سياسي و اقتصادي داشته باشند، کار بدي نيست، اختلاف داشته باشند اما دشمن نباشند، با هم کار کنند اما اختلافاتشان سر جايش باشد، اعضاي فراکسيون رهروان ولايت همه اصولگرا هستند اما براي خود مشي خاصي دارند، البته بايد بدانيم اين موضوعات مسائل مهم کشور نيست، مشکل مهم کشور اين است که در ماجراهاي اخير، به فکر حل مشکلات گرانيها، تورم و بيکاري باشيم؛ اين دستهبنديها موضوعات پراهميتي نيست.
علي لاريجاني در ادامه سخنانش با اشاره به مطلب مطرح شده از سوي دانشجويي درباره ولايتمداري، گفت:
«رهبر معظم انقلاب هيچ وقت در مجلس به ما دستوري ندادند که قوه مقننه اين کار را انجام دهد البته ممکن است نظرشان را درباره موضوعي بيان کرده باشند اما دستوري ندادند و بنده در مجلس هشتم نديدم ايشان دستوري بدهند البته گاهي اظهارنظري را مطرح کردند و نمايندگان چون ايشان را يک راهنماي خبير ميدانند، نظرشان را قبول کردند.»
در ادامه اين جلسه دانشجويي از لاريجاني پرسيد آيا اين واقعيت است که رئيسجمهور بعدي ايران شما هستيد؟، که رئيس مجلس پاسخ داد: استغفرالله، اشتباه کرديد، سوال بعدي را بپرسيد.
در ادامه اين جلسه، دانشجويي با قرار گرفتن پشت تريبون پرسشهاي متعددي را از رئيس مجلس پرسيد، اين دانشجو سوال کرد: وظيفه اصلي مجلس قانونگذاري و نظارت است، آقاي لاريجاني آيا اين مجلس در راس امور است يا نه، آيا اين بار هم قرار است طرح سوال از رئيسجمهور مانند دور قبل مطرح شود؟ اينکه ميگوييد 80 درصد مشکلات اقتصادي سوء مديريت بوده است، به ما بگوييد مجلس در اين زمينه چه کاري انجام داده است؟ آيا مجلس مقصر نيست؟ براي بنده ثابت شد که شما دکتراي فلسفه داريد و درباره ولايتمداري به نحوي پاسخ داديد که ما نفهميديم ولايتمدار هستيد يا نه؟ درباره طرح وقف اموال دانشگاه آزاد که در مجلس هشتم مطرح شد، گفتند رهبري فتوايي داده که شما گفتيد درست است فتواي رهبري را به راي ميگذاريم؟ اگر ولايي هستيد وحدت بين قوا را در نظر بگيريد، آيا در موضوع مشکلات اقتصادي مجلس فقط مصاحبه ميکند و کنفرانس مطبوعاتي ميگذارد، دولت بودجه را در جاي ديگري خرج ميکند، چرا نمايندگان نظارتي نميکنند، بله درست است نمايندگان در حوزههاي انتخابيه کارهاي ديگري دارند، آيا اين اقتدار مجلس است؟ درباره توزيع ثروت بين استانهاي مختلف نيز بايد بگويم ما حاضريم يک پنجم بودجه شهر خودتان که مازندران هست را به ما بدهند، براي ما کفايت ميکند.
ما حمايت تمام قدتان از هاشمي رفسنجاني در فتنه 88 را ديديم، گفتوگو ويژه خبري شما را هم ديديم، آقاي لاريجاني حالا که بنده اين سخنان را مطرح کردم، ما را نگيرند که لاريجاني در پاسخ به او گفت: فعلا که شما يقه ما را گرفتيد!!
رئيس مجلس در پاسخ به اين پرسشهاي دانشجوي مذکور گفت: اينکه گفته ميشود مجلس از اقتدارش در برخورد با متخلفين بدون ايجاد جنجال استفاده کند، بايد بگويم من نميدانم چطور اين دو با هم ممکن است! کميسيون مربوطه طبق ماده 233 آئيننامه بايد موضوع را بررسي کند و گزارش کميسيون در صحن علني قرائت و در صورت رايآوري، به قوه قضائيه ارسال ميشود.
علي لاريجاني در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسش همين دانشجو که سخنان اخير لاريجاني درباره اقتصاد رابينهودي را مورد پرسش قرار داده بود توضيح داد: نميتوانيم اقتصاد رابينهودي داشته باشيم، من ريشه بسياري از مشکلات اقتصادي را رشد نقدينگي ميدانم، نقدينگي از 65 هزار ميليارد تومان به 400 هزار ميليارد تومان افزايش يافته است و اگر اين نقدينگي به سمت توليد برود، خوب است اما در غير اين صورت رشد نقدينگي به سمت مسکن، طلا و ارز ميرود که خوب نيست و اگر ما ميخواهيم گرانيها در کشور حل شود، بايد اول اشکالاتمان را قبول کنيم که برخي قبول ندارند.