آخرين خبر/ ظهر امروز خبر توقيف يک کشتي خارجي حامل يک ميليون ليتر سوخت قاچاق اعلام شد. براساس اطلاعيه سپاه اين عمليات به منظور کشف و مقابله با قاچاق سازمان يافته در روز يکشنبه مورخ 23 / 4 / 98 پس از هماهنگي و حکم مراجع قضايي، در جنوب جزيره لارک انجام شده است.
پس از اعلام توقيف اين کشتي شايعاتي در فضاي مجازي مطرح شد و برخي مدعي شدند اين کشتي با پرچم انگليس در حال حرکت بوده است. درهمين رابطه يک منبع آگاه با تکذيب اين موضوع به خبرگزاري صدا و سيما اعلام کرد که اين کشتي داراي پرچم پاناما بوده است. همچنين در تصاويري که پرس تي وي پخش کرده است اسم (رياح /پاناما) (RIAH/PANAMA) روي بدنه کشتي ديده مي شود. سخنگوي دولت انگليس نيز در اين مورد گفت: «در حال حاضر ما از وجود هرگونه منافع انگليسي در اين کشتي، بياطلاع هستيم.»
در همين رابطه «محمد جواد ظريف» وزير امور خارجه گفت بر خلاف آنچه رسانهها ادعا کردهاند، ايران تانکر نفتکشي توقيف نکرده است، بلکه آنچه که توقيف شده، کشتي قاچاقچيان سوخت است. «جوليان بورگر» خبرنگار روزنامه «گاردين» که در آمريکا حضور دارد، نوشته است که ظريف در جمع گروهي از خبرنگاران در نيويورک، در مورد ادعاي توقيف يک تانکر نفتکش، گفته است: «نه، اين يک تانکر نيست. يک کشتي کوچک است که يک ميليون ليتر، نه يک ميليون بشکه، نفت حمل ميکرده است. ما هر روز اين کار را انجام ميدهيم. اينها افرادي هستند که نفت ما را قاچاق ميکنند.»
حمايت آمريکا از قاچاقچيان!
با اين حال آمريکا در واکنشي عجيب از توقيف کشتي قاچاقچيان سوخت در خليج فارس ابراز ناخرسندي کرد و ان را محکوم کرد! وزارت خارجه آمريکا مدعي شد ايران در حال آزار کشتيهايي است که از تنگه هرمز عبور ميکنند. در اين بيانيه آمده است: ايران بايد اين فعاليتهاي غيرقانوني را متوقف کرده و فورا کشتي و خدمهاي را که بر اساس گزارشها توقيف شدهاند، آزاد کند.
گفتني است به دنبال صدور مجوز در اسفند سال گذشته توسط وزير کشور به سپاه جهت مبارزه با قاچاق، تنها در يک مورد طي فروردين ماه امسال بيش از " 12.5 ميليون" ليتر سوخت قاچاق از يک کشتي کشف و 21 نفر از مليتهاي گوناگون منطقه اي و فرامنطقه اي دستگير شدند.
بازار