نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

پمپئو عصبانی شد

منبع
فارس
بروزرسانی
پمپئو عصبانی شد

فارس/ وزير خارجه آمريکا که روز پنجشنبه سازوکار حل اختلاف برجام را در سازمان ملل کليد زد، در سخناني از کشورهاي اروپايي به‌خاطر عدم همراهي اين کشورها با واشنگتن در اجراي مکانيسم ماشه انتقاد کرد.

«مايک پامپئو» وزير خارجه آمريکا با انتقاد شديد از انگليس به دليل همراهي نکردن با واشنگتن در تمديد تحريم‌ها عليه ايران، مدعي شد که لندن طرف ايران را گرفته است.

به گزارش نشريه ديلي ميل، در حالي که پامپئو از سه کشور آلمان، فرانسه و انگليس به دليل عدم حمايت از قعطنامه واشنگتن در تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي ايران عصباني است، شب گذشته وي به طور رسمي درخواست خود براي بازگشت تحريم‌ها عليه ايران را تحت سازوکار ماشه تحويل سازمان ملل داد. اين در حالي است که متحدان آمريکا اعلام کرده‌اند که اين اقدام غيرقانوني بوده و محکوم به شکست است.

پامپئو مدعي است آمريکا با وجود آنکه از برجام خارج شده اما اين حق قانوني را دارد که تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران بازگرداند.

پامپئو در سازمان ملل به متحدان آمريکا حمله کرده و آنها را متهم کرد که به صورت خصوصي [درباره تمديد تحريم تسليحاتي ايران] با آمريکا موافق هستند اما اين شجاعت را ندارند که آن را به صورت آشکار بگويند و هيچ جايگزيني نيز پيشنهاد نمي‌دهند.

پامپئو  ادعا کرد: «آنها تصميم گرفتند در طرف آيت‌الله‌ها بايستند. اقدام آنها مردم عراق، يمن، لبنان و سوريه و در واقع شهروندان خودشان را نيز به خطر مي‌اندازد.»

روسيه و چين به همراه انگليس، فرانسه وآلمان که اغلب اوقات با يکديگر اختلاف دارند در اعلام اين موضوع متحد بودند که اقدام آمريکا درباره سازوکار ماشه  غير قانوني است و آمريکا زماني که از توافق خارج شده نمي‌تواند از قطعنامه سازمان ملل براي بازگرداندن تحريم‌ها عليه ايران استفاده کند.

اقدام روز پنجشنبه آمريکا به عرصه‌اي در سازمان ملل تبديل شده که ممکن است به بحران اعتبار براي شوراي امنيت که مهم‌ترين و قدرتمندترين بخش سازمان ملل به شمار مي‌آيد، منتهي شود.

پامپئو روز پنجشنبه به سازمان ملل آمد و نامه‌اي را به «ديان تريان‌سياح دجاني» سفير اندونزي در شوراي امنيت سازمان ملل که کشورش در حال حاضر رياست دوره‌اي آن را برعهده دارد، تحويل داد. پامپئو مدعي شد که ايران برنامه جامع اقدام مشترک را به طور فاحشي نقض کرده است، اين در حالي است که آمريکا خود در ارديبهشت سال 1397 به طور رسمي از برجام خارج شد.

پامپو گفت که پيام وي ساده است: «آمريکا هرگز به بزرگترين کشور حامي تروريسم اجازه نخواهد داد تا آزادانه به فروش و خريد هواپيما، تانک،‌ موشک و ديگر تسليحات متعارف بپردازد يا يک سلاح هسته‌اي داشته باشد.»

بر اساس گفته ديپلمات‌ها، پس از نشست نيم ساعته پامپئو در سازمان ملل، رئيس شوراي امنيت رايزني يک به يک با 14 عضو ديگر شوراي امنيت را درباره درخواست آمريکا آغاز خواهد کرد.

تحت شرايط قطعنامه شوراي امنيت که در توافق هسته‌اي درج شده، اقدام روز پنجشنبه آمريکا يک روند 30 روزه را درباره اعمال مجدد تحريم‌هاي سازمان ملل پيش از توافق سال 2015 آغاز خواهد کرد مگر آنکه طي يک قطعنامه به طور ويژه تمديد تعليق تحريم‌ها تصويب شود که پيش بيني مي‌شود آمريکا از حق وتوي خود براي رد هر قطعنامه‌اي که به تمديد معافيت تحريم‌هاي ايران بپردازد استفاده خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره