نماد آخرین خبر

استقبال عضو موتلفه از حضور پرقدرت اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استقبال عضو موتلفه از حضور پرقدرت اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

ايرنا/ «محمدکاظم انبارلويي» معاون سياسي حزب موتلفه اسلامي با اشاره به اين نکته که تلاش همه جريانات سياسي در انتخابات سال آينده بايد همسو با افزايش مشارکت و احياي سرمايه اجتماعي باشد، گفت: در همين راستا از حضور پرقدرت اصلاح‌طلبان استقبال مي‌کنيم.

افزايش مشارکت مردم در انتخابات رياست جمهوري سال آينده دغدغه مشترک همه دلسوزان نظام و مردم است. کاهش مشارکت مردم در انتخابات يازدهمين دوره مجلس اين زنگ خطر را به صدا درآورده که اگر اقدامات لازم صورت نگيرد امکان مشارکت حداقلي مردم در انتخابات ۱۴۰۰ هم وجود دارد. اين در حالي است که مشارکت مردم براي نظام جمهوري اسلامي همواره از عناصر اصلي قدرت بوده و رهبر معظم انقلاب اسلامي هم بر حضور حداکثري مردم تاکيد دارند. از همين رو در پيام خود به مجلس يازدهم از نمايندگان خواستند که با اقدامات خود رغبت مردم براي مشارکت در انتخابات را افزايش دهند.

در گفت‌وگو با «محمدکاظم انبارلويي» سردبير پيشين روزنامه «رسالت» و معاون سياسي حزب موتلفه اسلامي موضوع انتخابات سال آينده و مشارکت مردم را به بحث گذاشته‌ايم.

مشارکت مردم در انتخابات از عناصر قدرت ملي ايران است

انبارلويي در پاسخ به اين پرسش که اصلي‌ترين اولويتي که جريانات سياسي و مسئولان نظام بايد براي انتخابات رياست جمهوري سال آينده مدنظر قرار دهند چيست، گفت: مهم‌ترين بحث ما در انتخابات ۱۴۰۰ احياي سرمايه اجتماعي هم براي اصولگرايان و هم اصلاح‌طلبان است؛ چرا که مشارکت مردم در انتخابات ضامن جمهوريت نظام است. ما همواره در برابر دشمنان نظام حجم و سطح مشارکت سياسي مردم را به عنوان قوت و قدرت خود مطرح کرده‌ و آن را جزو مولفه‌هاي قدرت ملي خود برشمرده‌ايم. بنابراين فارغ از اينکه چه کسي رئيس‌جمهور خواهد شد بايد دغدغه همه در انتخابات سال آينده سطح مشارکت مردم باشد. همه جريانات سياسي و همه نهادها بايد تلاش کنند که مشارکت مردم افزايش پيدا کند.

وي همچنين با بيان اين نکته که برخي تحليل‌ها نشان مي‌دهد که اصلاح‌طلبان حضور پرقدرتي در انتخابات سال آينده خواهند داشت، ادامه داد: ما از اين حضور استقبال مي‌کنيم و بايد هم استقبال کرد. همه دلسوزان از اينکه اصلاح‌طلبان و در کنار آنان اصولگرايان سرمايه اجتماعي خود را در بازار سياست محکم بزنند استقبال مي‌کنند.

هر کسي که در جبهه نبوده شايستگي مسئوليت گرفتن ندارد

معاون سياسي حزب موتلفه اسلامي در مورد ايده رئيس جمهور نظامي هم گفت: بعضي‌ها وقتي در مورد نظاميان صحبت مي‌کنند فکر مي‌کنند که ايران يونان و شيلي است. در کشورهايي از اين دست، معمولا نظاميان به دليل کودتا و ايستادن مقابل خواست مردم چندان محبوب نيستند. اما معادله در ايران به گونه ديگري است. در ايران پس از هشت سال دفاع مقدس و رشادت‌هاي جوانان، نظاميان در ايران داراي محبوبيت و قداستند. شاهدي بزرگتر از اينکه بزرگترين مراسم تشييع براي سردار «قاسم سليماني» برگزار شد نياز نيست. همچنين مراسم تشييع سربازي چون شهيد «محسن حججي» در حد يک مرجع تقليد از سوي مردم برگزار شد. اين‌ها نشانه محبوبيت و احترام مردم به نظاميان است.

وي ادامه داد: نظاميان در ايران چه ارتشي و چه سپاهي حافظ منافع ملي کشورند، بنابراين افرادي که به دنبال رواج اين ادبيات در کشورند که نظاميان نبايد در حوزه اجرا و تقنين ورود کنند يک روز هم سابقه حضور در جبهه ندارند و اصلا نمي‌دانند دفاع از کشور و ناموس مردم چه معنايي دارد و اهداف مطلوبي را دنبال نمي‌کنند. حضور در کسوت نظامي و در جبهه جنگ براي افراد افتخار است و نبايد طوري مطرح کنيم که انگار گناهي مرتکب شده‌اند. برخي طوري مطرح مي‌کنند که انگار با خطر حضور نظاميان مواجهيم. اصولا معتقدم اگر کساني در جبهه حضور نداشته‌اند اصلا صلاحيت قرار گرفتن در مسئوليت‌ها را ندارند.

مطالبه اول مردم حل مشکلات اقتصادي است

انبارلويي در مورد مطالبات مردم از مسئولان هم بيان داشت: ما در حال حاضر در ميانه جنگ اقتصادي هستيم. از يک طرف با تحريم‌ها و تهديدهاي بين‌المللي و منطقه‌اي مواجهيم و از طرف ديگر شاهد تمرکز خزانه‌داري کل آمريکا براي به نتيجه رساندن کارزار فشار حداکثري هستيم. در داخل کشور هم با برخي ناکارآمدي‌ها روبروييم. همه اين عوامل باعث شده که مشکلات مردم تشديد شود.

 من فکر مي‌کنم ادبيات گفت‌وگوي سياسي بايد در داخل کشور ناظر به پاسخ دادن به مطالبات معيشتي مردم تغيير پيدا کند. اقتصاد ايران هفدهمين اقتصاد دنيا است اما با اين حال شاهد بي ثباتي‌هاي مداوم هستيم که شايسته ما نيست. بايد با تکيه بر عزم ملي نه رقابت‌هاي کور سياسي همه جريانات سياسي عمل کنند. بر اساس آخرين نظرسنجي‌ها تمرکز مردم بر مطالبات معيشتي است و مردم معتقدند که پاسخ خوبي به اين مطالبات داده نشده است.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره