نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

فلاحت‌پیشه: خروج از برجام در شورای عالی امنیت ملی رأی نمی‌آورد

منبع
برنا
بروزرسانی
فلاحت‌پیشه: خروج از برجام در شورای عالی امنیت ملی رأی نمی‌آورد

برنا/ رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مجلس دهم گفت: اگر نمايندگان قصد و هدفشان از اين طرح خروج از برجام باشد در شرايطي که گشايش هايي در حال شکل گيري است، به ضرر کشور عمل مي کنند زيرا کشور براي حفظ برجام هزينه داده و نمي‌تواند در قالب يک طرح از آن خارج شود.
 
«حشمت الله فلاحت پيشه»، رييس کميسيون امنيت ملي در مجلس دهم، در گفت و گو با خبرنگار سياسي برنا در رابطه با طرح مجلس تحت عنوان اقدام راهبردي براي لغو تحريم ها گفت: معتقدم اگر طرح نمايندگان به معناي خروج از برجام باشد به صلاح مملکت نيست، در ادبيات سياسي دنيا تا زماني که بايدن رأي بياورد، ايران تنها کشوري بود که برجام را حفظ کرد البته هزينه هايي را هم متحمل شد. اما کاهش تعهدات ايران طبق بندهاي برجام شکل گرفت و نتيجه آن دوازده برابر شدن توليد و ذخيره سوخت هسته اي در ايران شد. تکليف ديگر طرفين برجام از همان ابتدا مشخص و روشن بود، آمريکا که از برجام خارج شد، اروپايي ها، اينستکس  که همان راه باريکه برجام بود را هم نتوانستند حفظ کنند؛ چين و روسيه هم در قالب مقتضيات دو جانبه مناسباتشان را با ايران شکل دادند نه در قالب برجام. ايران به عنوان يک رژيم منع اشاعه که در تاريخ بعد از جنگ در کشور بي سابقه بود، از لحاظ حقوق بين الملل کار ارزشمندي انجام داد. 

او ادامه داد: اگر نمايندگان قصد و هدفشان از اين طرح خروج از برجام باشد در شرايطي که گشايش هايي در حال شکل گيري است، به ضرر کشور عمل مي کنند زيرا کشور براي حفظ برجام هزينه داده و نمي‌تواند در قالب يک طرح از آن خارج شود. بايد کار کارشناسي بيشتري در قبال آن صورت بگيرد. اما اگر طرح به اين معنا باشد که مجلس سعي دارد زودتر طرف هاي مقابل را وادار به رفع تحريم ها کند از اين ديد، منعي ندارد ولي از برجام به هيچ وجه نمي توان، خارج شد زيرا به صلاح کشور نيست. افرادي مانند نتانياهو و سران عرب به شدت بر عليه جمهوري اسلامي تلاش مي کنند، حتي اگر به قيمت محکوم شدن اقداماتشان در آمريکا تمام‌ شود. معتقدم اگر شرايط به گونه اي فراهم شود که در قالب حفظ منافع ملي کشور، آمريکا به تعهدات خود عمل و تحريم ها رفع کند به نظر من راه برداشت تحريم ها در مذاکره سياسي و احياي برجام است.

نماينده پيشين مجلس در پاسخ به اين سوال که آيا بحث خروج از برجام در حيطه وظايف مجلس است گفت: قاليباف به عنوان رييس مجلس، در شوراي عالي امنيت ملي عضويت دارد و مي تواند اين طرح را در آنجا مطرح کند و ممکن است، نظرش رأي بياورد و در آن صورت طبيعتا، طرح تقديم به شوراي امنيت مي شود اما معتقدم خروج از برجام در شوراي عالي امنيت ملي رأي نمي اورد.

او در رابطه با اظهارات کريمي قدوسي و مقصر شناختن دولت در ترور شهيد فخري زاده گفت: او بايد خودش پاسخگوي اظهاراتش باشد، برخي افراد در کشور به راحتي تهمت مي زنند، اتهام وارد مي کنند و از مصونيت خاصي برخوردارند. به شخصه اعتقادم بر اين است که بايد از دانشمندان محافظت بيشتري به عمل بيايد، در کشور خيلي از افراد تيم هاي حفاظتي قوي دارند که خود افراد اصلا ارزشي ندارند اما از خودشان و خانواده هايشان حفاظت به عمل مي آيد، بايد از نظر امنيتي حفاظت بهتري از دانشمندان صورت بگيرد و اين مظلوميت آنها را نشان مي دهد. دانشمندان هسته اي دنبال بمب نيستند و برنامه شان را بارها اعلام کرده اند. 

فلاحت پيشه گفت: نبايد ترور شهيد فخري زاده تبديل به امر اختلاف داخلي شود. سياست کشور مشخص است؛ يک سه گانه سياسي در کشور بايد شکل بگيرد نخست طبق منشور ملل متحد حق مقابله به مثل براي جمهوري اسلامي ايران وجود دارد و ايران مي تواند، عاملين ترور را به سزاي عملشان برساند. ايراني ها بدون هيچ واهمه اي در خونخواهي شهيد سليماني پايگاه نظاميان آمريکا را در يک اقدامي بي سابقه، بعد از جنگ جهاني مورد حمله قرار دادند همانگونه هم بايد انتقام خون شهيد فخري زاده گرفته شود. قسمت ديگر بر عهده وزارت خارجه است که وزارت خارجه هم در ديپلماسي عمومي و هم در محافل حقوقي، به صورت رسمي بايد اين موضوع را پيگيري کند، بعد سوم ديپلماسي هسته اي کشور است. جمهوري اسلامي ايران دنيا را مجذوب خودش کرد، ايران تنها کشوري بود که پاي برجام ايستاد، ديپلماسي هسته اي کشور بايد راه خودش را برود، اگر آمريکايي ها به تعهداتشان برگردند، جمهوري اسلامي ايران هم بايد به تعهداتش برگردد. همه گام هايي که ايران بعد از خروج ترامپ برداشت در همه گام ها ايران جنبه حقوقي را رعايت و اعلام کرد که در صورت بازگشت طرف هاي برجام، ايران به تعهدات خود باز مي گردد.

او در پايان بيان کرد: شخصا معتقدم که ترور شهيد فخري زاده در دنيا موضع ديپلماسي را تقويت کرد نه تضعيف، ايراني ها مقابله به مثل را حق خود مي دانند و حتما اين کار را خواهند کرد. اما در عين حال دنيا فهميد که اين رژيم صهيونيستي است که تهديد کننده صلح و امنيت بين المللي است نه ايران. با بحث هاي داخلي حقانيت کشور را زير سوال نبريم زيرا‌ اين بحث ها، تحريم عليه کشور را ادامه مي دهد. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره