نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

کاخ سفید: اسرائیل موضع آمریکا درباره برجام را تغییر نمی‌دهد

منبع
فارس
بروزرسانی
کاخ سفید: اسرائیل موضع آمریکا درباره برجام را تغییر نمی‌دهد

فارس/ سخنگوي کاخ سفيد در تازه‌‌ترين اظهارنظر خود مدعي شد که هيأت رژيم صهيونيستي که قرار است به زودي به واشنگتن سفر کنند، بر مواضع دولت بايدن براي بازگشت به برجام تأثير نخواهند گذاشت.

علي‌رغم آن‌که مقام‌هاي رژيم صهيونيستي در روزها و هفته‌هاي اخير و در جريان مذاکرات کميسيون مشترک برجام در «وين» به تکاپو افتاده و براي بحث درباره ايران قصد سفر به واشنگتن را دارند به اميد آن که بتوانند در فرايند اين مذاکرات اخلال ايجاد کنند، «جن ساکي» سخنگوي کاخ سفيد مدعي شده است که سفر هيأت رژيم صهيونيستي به ايالات متحده، تأثيري بر مواضع آمريکا در خصوص بازگشت به برجام نخواهد داشت.

بنا بر گزارش روزنامه صهيونيستي «جروزالم پست»، «يوسي کوهن» رئيس موساد و «مئير بن-شبت» مشاور امنيت داخلي رژيم اسرائيل قصد دارند در هفته جاري براي گفت‌وگو با همتايان خود درباره ايران به واشنگتن سفر کنند.

علي‌رغم آن که مقام‌هاي اسرائيلي اخيراً اعلام کرده‌اند که به دنبال تأثيرگذاري بر مواضع آمريکا در قبال ايران هستند، جن ساکي در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص ارزيابي کاخ سفيد از سفر مقام‌هاي رژيم صهيونيستي به واشنگتن و تأثير احتمالي آن بر موضع دولت بايدن در خصوص بازگشت به برجام گفت: «خير، تأثير ندارد. تا جايي که به اسرائيل مربوط مي‌شود، ما آن را به عنوان يک شريک کليدي در جريان اين بحث‌ها يا قصد و نيات خود قرار داده‌ايم و در ديدارهاي آينده نيز همين روند را ادامه خواهيم داد».

سخنگوي کاخ سفيد در ادامه مذاکرات در وين در خصوص برجام را «چالش‌برانگيز» توصيف کرد ولي در عين حال ادامه داد که «ايالات متحده از اين که همچنان گفت‌وگوهايي بين تمامي طرف‌ها وجود دارد و اين که اين گفت‌وگوها همچنان در جريان است، ترغيب و تشويق مي‌شود».

مقام‌هاي رژيم صهيونيستي در ماههاي اخير از اين که واشنگتن آن‌ها در خصوص برنامه‌هاي پيش روي خود در جريان قرار نداده بسيار گله‌مند هستند و مدعي هستند که واشنگتن تنها اطلاعاتي درباره وضعيت در ايران در اختيار آن‌ها قرار داده است.

طبق اين گزارش‌، اخيراً مقام‌هاي اسرائيلي همچنين گفته‌اند که دولت بايدن آن‌ها را در جريان آن چه که قصد دارند در مذاکرات وين ارائه دهند، قرار نداده‌ است.

جن ساکي در حالي مدعي شده است که تل‌آويو بر مواضع دولت بايدن در قبال ايران تأثير نخواهد گذاشت که يک مقام ارشد صهيونيستي هفته گذشته گفت که اسرائيل اميدوار است که بتواند صداي خود را منعکس کند.

اين مقام صهيونيستي در اين خصوص گفت: «فکر نمي‌کنيم که [بازگشت به توافق ايران] هنوز يک توافق نهايي و انجام شده باشد. ما [به واشنگتن] مي‌رويم زيرا قصد داريم بر اين فرايند تأثير بگذاريم».

قرار بود «مئير بن شبت»، مشاور امنيت داخلي رژيم صهيونيستي، «آويو کوخاوي» رئيس ستاد مشترک ارتش اين رژيم، «تمير هيمن» رئيس دستگاه اطلاعات نظامي اسرائيل و «يوسي کوهن» رئيس موساد هفته جاري براي گفت‌وگو با همتايان آمريکايي خود در خصوص ايران عازم واشنگتن شوند.

با اين حال، منابع خبري روز گذشته گزارش کردند که کوخاوي به واسطه افزايش تنش‌ها در نوار غزه، سفر خود را به واشنگتن به تعويق خواهد انداخت و پس از آن سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي رسماً لغو اين سفر را تأييد کرده است.

طبق اين گزارش، کوخاوي قصد داشت در سفر به واشنگتن با مقام‌هاي دفاعي آمريکا همچون «جيک ساليوان» مشاور امنيت ملي، «لويد آستين» رئيس‌ پنتاگون و «مارک ميلي رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا ديدار و گفت‌وگو کند.

علي‌رغم تعويق سفر کوخاوي به واشنگتن، گزارش‌ها حاکي از آن است که کوهن و بن شبت همچنان طبق برنامه‌ پيشين سفر خود به واشنگتن براي بحث درباره ايران را ادامه خواهند داد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره