سرمقاله جهان صنعت/ ظرافت ویژه در گفتوگوهای هستهای
جهان صنعت
بروزرسانی
«ظرافت ويژه در گفتوگوهاي هستهاي» عنوان يادداشت روز روزنامه جهان صنعت به قلم حميد تهراني است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
گامهاي ديپلماسي آرام و شمرده به پيش ميرود؛ راهي که احمدينژاد و همکارانش آن را سخت و پيچيده کردند اينک توسط روحاني و همکارانش هموار ميشود. اما در عين حال از سختگيريهاي ناجوانمردانهاي که غرب با بهانه گوناگون عليه ايران تهيه کرده، چيزي کم نشده است. اين سختگيريها البته با استفاده از اهرمهايي است که رفتار مذاکرهکنندگان پيشين ايراني پديد آورده است.
تا جايي که به ديپلماتهاي ايراني مربوط است دو دور مذاکرات پيچيده و فشرده انجام و پيشرفتهايي حاصل شده است. اين پيشرفتها البته مذاکرهکنندگان را هيجانزده نکرده به همين دليل ديپلماتهاي کشورمان در گفتوگوهاي خصوصي تاکيد ميکنند که ارايه چشمانداز اميدوارکننده که انتظارها از گفتوگوهاي هستهاي را افزايش دهد کاري عاقلانه و هوشمندانه نيست.نگراني عمده در اينباره آن است که روند صعودي انتظار افکار عمومي بر تيم مذاکرهکننده فشار آورد و تقاضا براي حصول نتيجه را به شدت افزايش دهد در اين صورت طرف مقابل مذاکرات ميتواند از اين فشار افکار عمومي براي مصادره به مطلوب کردن مذاکرات به نفع خود (طرف غيرايراني) بهرهبرداري کند.بر همين پايه، اراده عمومي در کشورمان نه فقط بايد از اميدواري نابجا دوري کند بلکه از نااميد کردن شهروندان ايراني نيز پرهيز کند و اين رويهاي است که ظرافتهاي ويژهاي را مطالبه مينمايد.
تبار گل سرخ
با تبار گل سرخ بيتباران چه کردند
بادهاي خزاني با بهاران چه کردند
رودها با چه رويي بعد تو زنده ماندند
از خجالت پس از تو چشمهساران چه کردند
اين يکي در به در شد آن يکي خون جگر شد
آه از فرط حسرت باد و باران چه کردند
با زبان شکايت از لبت آن حکايت
هم مگر ني بگويد نيزهداران چه کردند
شرح مظلوميات را تا هميشه همين بس
غير ذکر مصيبت سوگواران چه کردند