سرمقاله جهان صنعت/ تصمیمهای دولت پیشین احساسی و غیرکارشناسی بوده است
جهان صنعت
بروزرسانی
«تصميمهاي دولت پيشين احساسي و غيرکارشناسي بوده است» عنوان يادداشت روز روزنامه جهان صنعت به قلم اللهوردي دهقاني (عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس) است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
براساس اصل«44» قانون اساسي قرار بر اين بود که شرکتهاي دولتي به خصوصيها واگذار شود اين در حالي است که بسياري از واگذاريهاي صورت گرفته در قالب اصل«44» قانون اساسي و خصوصيسازي، غيرکارشناسي و به نهادهاي غيرتخصصي صورت گرفت.
متاسفانه در گذشته تصميمهاي احساسي و غيرکارشناسي زيادي صورت گرفته که يکي از آنها واگذاريهاي غيرکارشناسي و غيراصولي شرکتهاي دولتي بود و تنها نام شرکتهاي دولتي خصوصي شد به طوري که بسياري از شرکتهاي دولتي نهتنها خصوصي نشدند بلکه از يک ارگان دولتي به ارگان ديگر انتقال داده شدند که به عنوان نمونه ميتوان به منحل کردن شرکت ملي فولاد و بخشيدن ساختمان آن اشاره کرد.
با توجه به اينکه يکي از مشکلات اساسي بخش توليد کشور نقدينگي است، مجلس شوراي اسلامي در بررسي لايحه بودجه 92 بندي را مصوب کرده بود که به موجب آن در قالب بهره مالکانه از معادن 800 ميليارد تومان در طول سال وصول ميشود و در لايحه هم 600 ميليارد تومان به عنوان حق انتفاع پروانه بهرهبرداري از معادن پيشبيني شده بود چراکه با توجه به جابهجايي دولت مشخص نبود وضعيت اين مساله چگونه ميشود.
البته حق انتفاع پروانه بهرهبرداري تاکنون به معادن داده نشده و به دليل اينکه ايميدرو به تنهايي درآمدي ندارد، بايد از اين حق بهرهمند شود. در اين زمينه نمايندگان مجلس با برگزاري جلسهاي با معاون وزير صنعت، معدن و تجارت يک تيم ويژه باتجربه براي رفع اين مسايل و مشکلات تشکيل دادهاند که تا چند روز آينده نتايج آن اعلام ميشود.
تجربه نشان داده است که استفاده از نيروهاي بخش خصوصي ميتواند اقتصاد کشور را شکوفا کند بنابراين مشارکت بيشتر بخش خصوصي در معادن، تقويت اکتشافات سيستماتيک و پرداختن به صنايع معدني بهطور خودکار رشد و توسعه معادن را در پي دارد.