خبرآنلاين/ «نوک اردکي» يکي از سمبليکترين و عجيبترين حيوانات استراليا است که ممکن است در درمان ديابت مؤثر باشد.
«تک سوراخيان» / Monotremes دستهاي از پستانداران کيسهدار هستند که فقط 5 گونه از آنها باقيمانده و «نوک اردکي» يکي از آنها است. نوک اردکي هنوز تخمگذار بوده و هرچند شير توليد ميکند اما سينهاي براي دوشيدن نداشته و يکي از معدود حيوانات سمي در اين رده محسوب ميشود. {لينک}
در فصل توليدمثل، نوع نر اين حيوان زهري را توليد ميکند که ميتواند رقيبان، شکارچيان و يا انسانهاي کنجکاو را مورد هدف قرار دهد. اين سم از طريق نيش نوکتيز در پاهاي عقبي به مظنون تزريق ميشود.
هرچند اين زهر کشنده نيست، اما پس از اصابت، زخم ناشي از آن بهشدت دردناک ميشود.
محققان در سال 2008 ژنوم نوک اردکي را استخراج کردند. پروفسور«فرانک گراتزنر» از دانشگاه آدلايد يکي از اين محققان بود که اينک روي پروژه درمان ديابت با استفاده از زهر نوک اردکي کار ميکند.{لينک}
برخي اوقات به ديابتيها داروي تزريقي Exenatide تجويز ميشود که شامل هورمون شبيهسازيشده GLP-1 است که بهطور طبيعي در دستگاه گوارش باعث آزاد شدن انسولين شده و سطح گلوکز در خون را پايين ميآورد.
اين هورمون در زهر نوک اردکي وجود دارد و نکته قابلتوجه اينکه به مدتي طولانيتر از هورمون انساني، در بدن مانده و منجر به کاهش سطح قند خون ميشود. بنابراين به گفته پروفسور گراتزنر ميتوان با استفاده از نوک اردکي دارويي بهتر و طولانيتر براي مبارزه با ديابت ساخت.
از سوي ديگر صنايع دارويي در استراليا به بهرهبرداري از داروي جديد با استفاده از نوک اردکي علاقه نشان دادهاند و ممکن است بهزودي داروي طولانيتري براي مبارزه با ديابت که 400 ميليون نفر در جهان به آن مبتلا هستند، توليد کرد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار