اضافه کردن قارچ به وعدههای غذایی مشکل فقر مواد مغذی را حل میکند
ديجياتو/ با افزودن قارچ به وعدههاي غذايي روزانه، ضمن دريافت مواد مغذي ضروري براي بدن، يک قدم مثبت به سمت کاهش وزن و تناسب اندام برداريد. قارچ عليرغم داشتن ويتامينهاي بسيار مفيد فاقد چربي، کربوهيدرات و کالري اضافي است. به همين دليل است که قارچ توانسته لقب پادشاه گروه سبزيجات و ميوه جات را در هرم مواد غذايي از آن خود کند.
وقتي صحبت از کمبود و فقر مواد مغذي همچون ويتامين D و فيبر مطرح ميشود، اغلب خوردن قارچ ناديده گرفته ميشود. با اضافه کردن يک وعده قارچ در رژيم غذايي خود ميتوانيد براي هميشه از کمبود ويتامين D و فيبر خلاص شويد.
بررسيهاي انجام شده توسط مرکز بهداشت و تغذيه ملي (NHANES) در بين سالهاي ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ نشان ميدهد که اضافه کردن قارچ به وعدههاي غذايي نه تنها از فقر ويتامينهايي مانند فسفر، پتاسيم، مس، فيبر، ريبوفلاوين، نياسين، کولين، روي و سلنيوم جلوگيري ميکند، هيچ گونه ضرري براي بدن نداشته و مانند برخي مواد غذايي فاقد سديم، چربي، کربوهيدرات و کالري بالا است. در نتيجه منجر به اضافه وزن هم نميشود.
محققان در تحقيقات خود خاطر نشان کردند که مصرف قارچهايي که در معرض نور ماورا بنفش رشد ميکنند، دوز ۵ ميليگرمي ويتامين D مورد نياز روزانه بدن را تامين ميکنند.
از سوي ديگر وقتي قارچ به رژيم غذايي معمولي اضافه شود، مواد مغذي مهمي را به آن اضافه ميکند. مطالعات اخير نشان ميدهد که با اضافه شدن يک وعده ۸۴ گرمي قارچ معادل ۵ عدد قارچ متوسط به رژيم غذايي، مواد مغذي بسياري از جمله پتاسيم، ويتامينهاي گروه B و مواد معدني بسياري تامين ميشود.
يک وعده ۸۴ گرمي قارچ منجر به افزايش دريافت ۸ تا ۱۲ درصد پتاسيم، ۱۶ تا ۲۶ درصد مس، ۱۱ تا ۲۳ درصد سلنيوم، ۱۲ درصد ريبوفلاوين، ۱۱ تا ۲۶ درصد نياسين، ۸ تا ۱۱ درصد ويتامين D و همچنين ۱۰ تا ۱۶ درصد کولين ميشود. گروههاي سني ۹ تا ۱۸ سال به شدت به اين ويتامين ها نياز دارند و حتي افراد با سن بيشتر از اين نيز لازم است در وعدههاي غذايي خود قارچ را اضافه کنند.