رژیم غذایی فروکتوز به سیستم ایمنی آسیب میزند
صدا و سيما/ فروکتوز معمولاً در نوشيدنيهاي شيرين، شيرينيها و غذاهاي فرآوري شده يافت ميشود و به طور گستردهاي در توليد مواد غذايي استفاده ميشود. اين بيماري با چاقي، ديابت نوع ۲ و بيماري کبد چرب غير الکلي همراه است و مصرف آن در سالهاي اخير به طور قابل توجهي در کشورهاي توسعه يافته افزايش يافته است. با اين حال، درک تأثير فروکتوز بر سيستم ايمني بدن افرادي که آن را در سطوح بالا مصرف ميکنند به طور عمده ناشناخته بوده است.
يافتهها نشان ميدهد ميزان بالا فروکتوز رژيمي به مراتب بيشتر از ميزان بالا گلوکز تاثير منفي بر سلامت دارد.
مطالعه جديد نشان ميدهد فروکتوز باعث ملتهب شدن سيستم ايمني بدن ميشود و اين فرآيند مولکولهاي واکنشي بيشتري توليد ميکند که با التهاب همراه هستند. التهاب از اين نوع ميتواند به سلولها و بافتها آسيب برساند و باعث شود ارگانها و سيستمهاي بدن آنطور که بايد کار نکنند و منجر به بيماري شوند.
اين تحقيق همچنين درک عميقتري از چگونگي ارتباط فروکتوز با ديابت و چاقي به دست ميدهد؛ زيرا التهاب سطح پايين اغلب با چاقي همراه است.
نيک جونز از دانشکده پزشکي دانشگاه سوانسي ميگويد: «تحقيق در مورد اجزاي مختلف رژيم غذايي ميتواند به ما کمک کند تا درک کنيم چه چيزي ممکن است در التهاب و بيماري نقش داشته باشد و چه مواردي براي بهبود سلامتي و سلامتي بهتر است».
اين مطالعات توسط دانشمندان سوانزي در ولز و با همکاري دانشمندان دانشگاه بريستول و موسسه فرانسيس کريک در لندن انجام شد و يافتههاي آن در مجله «Nature Communications» منتشر شده است.