نوزادانی که شیر مادر می خورند فشارخون سالم تری دارند
مهر/تحقيقات نشان مي دهد کودکاني که حتي چند روز با شير مادر تغذيه شده باشند فشار خون پايين تري دارند.
به نقل از مديسن نت، به گفته محققان، فشار خون پايين در اوايل عمر منجر به سلامت قلب و رگهاي خوني در بزرگسالي ميشود.
دکتر «کوزتا ميليکو»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه مک مستر انتاريو کانادا، در اين باره ميگويد: «نوزاداني که حتي مقدار نسبتاً کمي از اولين شير سينه مادر خود را که به آن آغوز نيز ميگويند دريافت کردند، در ۳ سالگي فشار خون پايينتري داشتند، صرف نظر از اينکه چه مدت از شير مادر تغذيه کرده يا چه غذاهاي مکمل ديگري دريافت کرده بودند.»
آغوز که در شير مادر وجود دارد اما در شير خشک نيست، داراي ويژگيهاي ايمني، رشد و ترميم بافت بوده که به نفع کودک است.
تحقيقات ديگر ارتباط شيردهي با خطر ابتلاء به بيماري قلبي در بزرگسالي را نشان داده است، اما اينکه براي به دست آوردن اين مزيت چه مقدار شيردهي لازم بود، مشخص نبود.
در اين مطالعه، محققان دادههاي مربوط به حدود ۲۴۰۰ کودک متولدشده بين ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ را بررسي کردند.
در ميان کودکان تغذيه شده با شيرمادر، ۷۸٪ به مدت شش ماه يا بيشتر و ۶۲٪ به مدت حداقل سه ماه با شير مادر تغذيه شدند. شيردهي انحصاري با شير مادر به معناي عدم مصرف شيرخشک، غذاهاي جامد يا مايعات ديگر است.
در سن ۳ سالگي، بچههايي که هرگز از شير مادر تغذيه نکرده بودند فشار خون بالاتري نسبت به کساني داشتند که با شير مادر، بدون در نظرگرفتن مدت آن، تغذيه شده بودند.