ايسنا/ يک پژوهشگر مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي گفت: ايرانيها در سال 77 روز تعطيلند که در ميان باقي کشورها که حداقل 104 روز تعطيلي دارند، کمترين ميزان تعطيلي در کشور ماست.
دکتر سينا کلهر در نشست «بررسي وضعيت ساماندهي تعطيلات رسمي در ايران» که در ايسپا برگزار شد افزود: مشکل تعطيلات در ايران به تعداد روزهاي آن مربوط نيست، بلکه به دليل پراکندگي اين تعطيلات است.
وي ادامه داد: روزهاي تعطيل در تمام جهان به دو دسته تقسيم ميشوند؛ تعطيلات آخر هفته در تمام کشورهاي جهان وجود دارد و بيشتر کشورها دو روز در هفته تعطيلند و تعطيلات ايام خاص يا مقدس که در بيشتر کشورهاي جهان حداقل چهار روز و در ايران نزديک به 25 روز است.
اين پژوهشگر مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي افزود: مشکل زماني پيدا ميشود که تعطيلات در ايران بر اثر ماههاي قمري است که باعث چرخش آنها خواهد شد و احتمال توالي و برخورد آنها را با تعطيلات آخر هفته افزايش داده يا در وسط هفته قرار ميگيرند که باعث به وجود آمدن رخدادي به نام "بين تعطيلات" شده است.
کلهر با اشاره به طرح علي مطهري – نماينده مجلس مبني بر کاهش تعطيلات از 25 روز به 15 روز اظهار کرد: کم کردن تعطيلات مشکلي را از مردم حل نميکند، بلکه باعث فرسوده شدن نيروي انساني ميشود، زيرا فرصت رسيدگي به زندگي شخصي را از افراد ميگيرد.
کلهر ادامه داد: متمرکز کردن تعطيلات بايد به گونهاي باشد که تعطيلات وسط هفته حذف شده و به تعطيلاتي که نزديک به آخر هفته است، افزوده شود.
وي تاکيد کرد: البته در اين ميان روزهايي هستند که نه ميتوانيم آنها را جابجا کنيم و نه شايسته است که چنين کاري انجام دهيم که از ميان آنها ميتوان تعطيلات تاسوعا و عاشورا را نام برد.
اين پژوهشگر مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي افزود: طبق اين طرح دولت بايد تصميمات خود را در اسفند ماه هر سال تعيين کرده و تقويم رسمي سال بعد را مشخص کند تا مردم بتوانند طبق آن تقويم رسمي براي تعطيلات خود برنامهريزي کنند.
وي گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي پس از ارائه اين طرح، موضوع تعطيلات را بررسي کرده و با مقايسه ايران با 80 کشور اين نتايج را تاييد کرده است که اين گزارش در سايت دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي موجود است.