مخالفت مجلس با طرح ابداعی حاجی بابایی / مخالفت مجلس با طرح ابداعی حاجی بابایی
بروزرسانی
گروه اجتماعي- «دانش آموزان دوم دبيرستان دختر و پسر بايد به مناطق جنگي اعزام شوند و آموزش آمادگي دفاعي ببينند.» اين بخشي از اظهار نظر حميد رضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش و مبدع اجبار اعزام دانش آموزان به مناطق جنگي براي گذارندن درس آمادگي دفاعي در تاريخ يازده اردبيهشت ماه ۱۳۹۰ است. روز شنبه سرزمين بختياري در سوگ دختران اشک ميريخت و پيکرهاي بيجان دختران خود را به خاک سرد بروجن سپرد. همزمان وزير آموزش و پرورش با چرخش ۱۸۰ درجهاي از مواضع خود و شانه خالي کردن مشهود با اين جمله که «برويد از مسئولانش بپرسيد» منطق جديدي را در روابط سازماني و اخلاقي يک مقام دولتي رو کرد. منطقي که براي برخي از اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي نيز قانع کننده نبود. به طوريکه جبار کوچکينژاد رئيس کميته آموزش و پرورش کميسيون آموزش مجلس ميگويد: در پي حادثه ۲ شب قبل براي دانشآموزان بروجني که از اردوي راهيان نور باز ميگشتند، وزير آموزش و پرورش به همراه برخي مسئولان سپاه در جلسهاي که با حضور نمايندگان کميسيونهاي مختلف و به ميزباني کميسيون آموزش تشکيل شد، حضور يافت و در پاسخ به انتقادات نمايندگان، توضيحاتي را ارائه داد اما اين توضيحات فعلا قانعکننده نبود.
او مهمترين نتيجه اين جلسه را توقف اجبار در اعزام دانش آموزان به مناطق جنگي عنوان کرد و افزود: در تمامي شهرهاي کشور پتانسيلهايي براي آموزش آمادگي دفاعي وجود دارد و اجبار دانش آموزان براي سفر به اين مناطق موردي بود که از سوي وزير آموزش و پرورش مطرح شد و خود او نيز بايد در اين زمينه پاسخگو باشد، ما هم در قدم اول تاکيد کرديم که اجبار براي برگزاري اين دورهها بايد متوقف شود.
اجبار در اعزام دانش آموزان براي شرکت در مناطق جنگي براي گذراندن درس آمادگي دفاعي در شرايطي است که بايد عنوان کرد بازديد از مناطق عملياتي در جبهههاي غرب و جنوب و نشان دادن رشادتهاي جوانان اين مرز و بوم در دهه ۶۰ در ذات خود کار فرهنگي نيکويي به شمار ميرود که ميتواند تا حدي خلاهاي موجود بصري را به ويژه براي نوجوانان و جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ و ۹۰ جبران کند و حقايق جنگ را با بازديد از مناطق عملياتي براي آنان که تصوري از اين رشادتها نداشتهاند را نمايان سازد. اما اين سفر نياز به زيرساختهايي دارد که متاسفانه نبود آن موجب بروز حوادث دلخراش شده و حتي افکار عمومي را نسبت به آن بدبين ميسازد.
اما مشکل اصلي از آنجا سرچشمه ميگيرد که برگزار کننده اردوهاي راهيان نور سعي دارند اين سفر را با کمترين هزينه و بيشترين آمار مسافران برگزار کنند؛ پس نتيجه آن ميشود که اتوبوسهاي قديمي و فرسوده را انتخاب ميکنند تا بتوانند بيشترين تعداد را راهي سفر کنند. اتوبوسهايي که علاوه بر نداشتن تجهيزات لازم براي سفرهاي طولاني مدت، از ايمني کافي نيز برخوردار نيستند.
جبار کوچکينژاد عضو کميسيون آموزش مجلس در اين باره ميگويد: متاسفانه وزير آموزش و پرورش مسئول اصلي اين اقدام است چرا که از اول ميخواست با تاکيد بر اجرايي شدن اين طرح آمارهايي را ارائه دهد که شايد فردا روز به دردش بخورد اما در اين رابطه مسئول است و اگر اقدامي شفاف سازي اين حادثه دلخراش صورت نگيرد، استيضاح وي در مجلس کليد بخورد.
از سوي ديگر تلاش مسئولان برگزار کننده اردوها به ويژه در آموزش و پرورش اين است که اين سفر را در مدت زمان فشردهاي برگزار کنند تا علاوه بر آسيب نديدن مدرسه و درس دانش آموزان، هزينههاي سفر به کمترين حد ممکن برسد. بنابر اين نتيجه اين ميشود که متوليان امر سعي ميکنند که بيشترين مناطق عملياتي را در کمترين زمان ممکن به دانش آموزان نشان دهند که اين علاوه بر ايجاد خستگي براي آنها، رانندگان را نيز با خستگي مفرط مواجه ميکند و نتيجه آنکه با سرعت غيرمجاز و سبقتهاي متعدد جان خودشان و مسافرانشان را به کام مرگ ميسپارند.
حافظه تاريخي رسانههاي کشور شهادت ميدهد که طرح گذراندن درس امادگي دفاعي در جبهههاي جنوب از ايدههاي شخص حاجي بابايي است و وي بود که در سال ۸۹-۹۰ با افتخار اعلام کرد که اين طرح را اجرا خواهد کرد. وزير آموزش و پرورش در همه سخنرانيهاي خود در هر جمعي که باشد سه کليد واژه مهم دارد و آن را جزو کارنامه افتخارات خود ميدانست: «بيمه طلايي فرهنگيان، اجراي نظام آموزشي ۶-۳-۳ و برگزاري اردوهاي راهيان نور براي ميليونها دانش آموز در دوره متوسطه و راهنمايي».
حتي وي در گفتوگوهاي تفصيلي خود با رسانهها خود را مفتخر ميدانست که اين ايده را يک تنه اجرا کرده و قبل از آن وزيري دست به اين کار نزده بود. مفتخر بود که ۱۰ نمره براي اين اردو لحاظ کرده است. مفتخر بود که در سال گذشته بيش از دو ميليون دانش آموز را به اين اردوها برده است. حال چگونه است که شانه از زير بار حادثه خالي ميکند و فرار را به قرار ترجيح ميدهد. «برويد از مسئولانش بپرسيد.»
آخرين وضعيت مصدومان حادثه راهيان نور
همزمان وزارت بهداشت آخرين وضعيت مصدومان حادثه واژگوني اتوبوس حامل دانش آموزان دختر را که هم اکنون در بيمارستان گلستان اهواز بستري هستند، اعلام کرد. به طوريکه محمدحسين سرمست، رئيس دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز با اشاره به اينکه انتقال مصدومان ممکن است خطراتي در پي داشته باشد، گفت: انتقال مصدومان به صلاح نيست. وي با اشاره به درخواست برخي والدين مصدومان براي انتقال فرزندشان، اظهار کرد: همه امکانات مورد نياز براي درمان مصدومان حادثه در بيمارستان گلستان اهواز موجود است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي جنديشاپور اهواز افزود: يکي از مصدومان حادثه از نظر ميزان هوشياري وضعيت مناسبي نداشت و در ICU بستري است و بقيه دانشآموزان نيز اکنون وضعيت مناسبي دارند.
سرمست تصريح کرد: با حادثهاي که براي اين دانشآموزان رخ داد و آسيبي که به آنها وارد شد، آسيب روحي زيادي نيز به والدين و خانواده اين دانشآموزان وارد شده است و والدين اين دانشآموزان وضعيت روحي مناسبي ندارند و هر واکنشي که نشان ميدهند نيز حق دارند. رئيس دانشگاه علوم پزشکي جنديشاپور اهواز خاطرنشان کرد: کادر پزشکي بيمارستان گلستان بايد در زمينه ارتباط با همراهان اين مصدومان از نظر عاطفي و روحي صبر و حوصله بيشتري داشته باشند و توضيحات لازم به خانوادهها داده شود.
/قانون