سیستم مکانیاب خودکار وسایل نقلیه در کشور ساخته شد
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ فناوران شهرک علمي و تحقيقاتي اصفهان موفق به طراحي و ساخت سيستم مرکز کنترل AVL (پويهنما) شدند.
دکتر محمود شيخ زين الدين، رييس شهرک علمي و تحقيقاتي اصفهان با اعلام اين خبر گفت: سيستم مکانياب خودکار وسايل نقليه يا AVL، سيستمي است که با استفاده از دستگاه GPS، قادر است در هر لحظه مختصات جغرافيايي خودروي مورد نظر را به همراه تاريخ و زمان قرارگيري در آن موقعيت به دست آورد.
وي افزود: با در دست داشتن اين اطلاعات در مورد موقعيت متحرک در هر زمان و با ارسال اين اطلاعات به مرکز از طريق يک بستر مخابراتي مناسب مانند GSM يا راديو، مي توان خودرو را در تمام مدت رديابي و مسير حرکت آن را از ابتدا تا انتهاي مسير روي نقشه جغرافيايي مشاهده کرد.
رييس شهرک علمي و تحقيقاتي اصفهان با بيان اينکه رديابي خودرو به کمک GPS و امکان تعريف پروفايل خودرو و راننده از مهمترين تواناييهاي نرمافزاري اين سيستم است، ادامه داد: امکان تعريف مناطق جغرافيايي مشخص براي تردد، تنظيم برنامه زمان بندي براي خودرو، راننده و منطقه، امکان تنظيم کردن دستگاه از راه دور، امکان ارسال پيام کوتاه به راننده و نمايش موقعيت خودروها بر روي نقشه بر اساس آخرين اطلاعات ارسال شده از ديگر تواناييهاي اين سيستم است.
وي اضافه کرد: اين سيستم همچنين قابليت ثبت تخلفات خودرو از جمله خارج شدن از محدوده مکاني و زماني و سرعت غير مجاز را دارد.
شيخ زين الدين در خصوص تواناييهاي سخت افزاري اين سيستم گفت: امکان نصب حسگرهاي حرارتي، فشار و ... در صورت نياز، قابليت ذخيره سازي پنج ميليون رکورد در حافظه داخلي با دوره زماني قابل تنظيم، دارا بودن بالاترين استاندارد اروپايي، قابليت کار با باتري داخلي به مدت چهار ساعت و ولتاژ ۹ تا ۲۴ ولت از جمله اين توانمندي ها است.