ايسنا/ افسر کنترل دوپينگ فيفا گفت: اگر نادوي ايران و فدراسيون فوتبال در خصوص حکم بازيکن عراق متفقالقول بودند و به جاي منافع شخصي، منافع ملي را در نظر ميگرفتند، شايد AFC شرايط بهتري براي تيم ملي فوتبال ايران رقم ميزد.
دکتر زهره هراتيان در پاسخ به اين پرسش که در زمينه دوپينگ عبدالزهرا بازيکن عراق در جام ملتهاي آسيا چه کسي مقصر بود و آيا واقعا نادوي ايران به تعهدات خود به درستي عمل کرده بود يا خير اظهار کرد: در اين خصوص مهم نبود که اشتباه از جانب چه نهادي صورت گرفته بود، آن چيزي که اهميت داشت اين بود که کنفدراسيون آسيا يک فرصت 24 ساعته در اختيار ما گذاشته بود که ما بايد از اين فرصت به نفع تيم ملي استفاده ميکرديم نه اينکه هر کسي به دنبال دفاع از منافع خود، ديگري را محکوم ميکرد در حقيقت به جاي اينکه فدراسيون فوتبال و نادوي ايران در چنين شرايطي وفاق ملي را در نظر بگيرند، هر کدام به دنبال سرکوب کردن ديگري بودند.
وي افزود: تمام مدارک لازم براي دوپينگي بودن بازيکن عراقي در اختيار AFC و فيفا بود و خودشان بر اين باور بودند که اين بازيکن دوپينگي است، حتي رييس کميته پزشکي AFC به من گفت چرا باز هم خودت را درگير پروندهاي کردي که بينتيجه است. چون AFC دوست نداشت تحت هيچ شرايطي نتيجه بازي تغيير کند و به نفع تيم ايران حکم دهد، زيرا اين مسئله امکان داشت AFC را زير سوال ببرد.
هراتيان خاطرنشان کرد: با وجود اينکه کنفدراسيون فوتبال آسيا صحت مدارک دوپينگ بازيکن عراق را تاييد کرد و طبق قوانين AFC ، فيفا و وادا اين بازيکن بايد در جلسه کميته انضباطي محروم شناخته ميشد، اما متاسفانه به دليل اينکه در کميته انضباطي و ساير کميتههاي AFC هيچ نمايندهاي نداريم اين مسئله به نفع تيم ملي عراق پايان يافت و اصل بازي جوانمردانه را زير سوال برد.
عضو کميته پزشکي AFC گفت: هرچند فدراسيون فوتبال اعتراض خود را به کميته استيناف AFC ارائه داده که بايد تکليف اين بازيکن عراقي هرچه سريعتر مشخص و براي او حکم صادر شود. براي اينکه معلوم شود در اين زمينه نادوي ايران مقصر بوده يا فيفا، کفاشيان شخصا خود به دنبال بررسي اين پرونده است.
هراتيان اظهار کرد: به نظر ميرسد اگر در همان برهه که تست دوپينگ بازيکن عراقي از سوي آزمايشگاه کلن آلمان مثبت اعلام شده بود، نادوي ايران براي آن بازيکن حکم صادر ميکرد و کار را به فيفا واگذار نميکرد، ديگر با چنين شرايطي مواجه نميشديم که دنبال مقصر بگرديم. همچنين اگر از شانس دوبارهاي که AFC در اختيار ايران گذاشته بود، هوشمندانه استفاده ميکرديم و منافع ملي را به جاي منافع شخصي خود در نظر ميگرفتيم، قطعا AFC ، فيفا و وادا به راحتي راي را به نفع تيم ملي عراق صادر نميکردند.
افسر کنترل دوپينگ فيفا افزود: فيفا به طور شفاهي به فدراسيون فوتبال ايران اعلام کرد که به دنبال محکوم کردن اين بازيکن عراقي است اما هنوز نامه کتبي به دست فدراسيون فوتبال نرسيده است و مشخص نيست واقعا اين قضيه را پيگيري ميکنند يا خير. اما يقين دارم چون صحت مدارک دوپينگي بودن اين بازيکن عراقي از سوي نادو ايران به فيفا ارسال شده و فيفا اعلام کرده پس از اين ديگر خود پيگير اين بازيکن عراقي خواهد بود. اين بازيکن به طور قطع در جلسه استيناف AFC به خاطر دوپينگش محروم و به زودي حکمش اعلام خواهد شد.