نود/ نتايج خارج از خانه بارسلونا در 25 سال گذشته بي سابقه بوده است.
بارسلونا شنبه شب به رقابت هاي لاليگا بازگشت و در ادامه روند ضعيف خود دور از نيوکمپ، با نتيجه 2-0 تن به شکست برابر گرانادا، يکي از تيم هاي آماده اين فصل، داد.
بارسلونا فصل را با سوپرگل آريتز آدوريز در سن مامس، با شکست 1-0 برابر اتلتيک بيلبائو آغاز کرد، در دومين بازي دور از خانه برابر اوساسونا با تساوي 2-2 متوقف شد و در سومين ديدار در لوسکارمنس مغلوب شاگردان ديگو مارتينس شد. اما اين نتايج موجب نگراني آن ها شده است، چرا که اين آمار آخرين بار توسط يکي از بدترين تيم هاي تاريخ اين باشگاه به ثبت رسيده است.
بارسلونا آخرين بار 25 سال قبل و در فصل 95-1994 فصل را با ناکامي در سه بازي نخست دور از خانه آغاز کرده بود. آبي اناري ها فصل را با شکست 2-1 در المولينون برابر خيخون آغاز کردند، در بازي بعدي در دربي کاتالونيا برابر اسپانيول با تساوي بدون گل متوقف شدند و در سومين بازي دور از خانه با نتيجه 2-1 مغلوب شاگردان آماده ويکتور فرناندز در رئال ساراگوسا شدند. سرنوشت آن تيم يوهان کرويف چه بود؟
بارسلونا در شرايطي فصل 95-1994 لاليگا را آغاز ميکرد که قهرمان 4 دوره آخر مسابقات محسوب ميشد. اما يک اتفاق، روند تيم را دگرگون کرده بود. اين بارسلونا بيش از آن که تيم قهرمان لاليگا باشد، نايب قهرمان تحقيرشده آتن در جريان فينال ليگ قهرمانان فصل 94-1993 بود؛ همان تيمي که در يک شب تاريخي با نتيجه 4-0 مغلوب ميلان و فابيو کاپلو شد.
پيامدهاي اين شکست خيلي زود آشکار شد. باشگاه با دو تن از ستارگان خود، آندوني زوبيزارتا و مايکل لادروپ، قطع همکاري کرد و در تابستان گئورگي هاجي ستاره جام جهاني 1994 را جذب کرد. البته ديگر خريدهاي بارسلونا در آن پنجره نظير ژابير اسکورزا، سانچز خارا، خوزه ماري، ژاوير اسکايش و ايگور کورنيف بازيکنان عجيبي بودند که هيچ کس نفهميد بارسلونا با چه انگيزه اي اقدام به جذب آن ها کرده است.
شروع بد بارسلونا در ادامه فصل هم ادامه داشت. اين تيم در طول فصل هرگز به صدر جدول نرسيد و در پايان با 46 امتياز و فاصله اي 9 امتيازي نسبت به قهرمان، فصل را در رده چهارم به پايان رساند. (در آن زمان هر پيروزي 2 امتياز داشت) در فصلي که بارسلونا تنها سايه اي از نام خود بود، اين تيم دو بار با نتيجه 5-0 مغلوب حريفانش شد. يک بار در ژانويه 1995 در برنابئو الکلاسيکو را با اين نتيجه به رئال مادريد، قهرمان فصل، واگذار کرد و يک بار هم در فوريه و در الساردينرو، 5-0 به راسينگ سانتاندر باخت.
بارسلونا اين روزها در خانه تيمي مقتدر است و در دو بازي خانگي فصل جديد، با نتايج مشابه 5-2 از سد رئال بتيس و والنسيا عبور کرده اما تيم فصل 95-1994 هم در خانه نمايش هاي خوبي داشت. بارسا در طول فصل، سه بار در بازي هاي خانگي رقباي خود را 4 گله کرد، رئال را در نيوکمپ با تک گل ميگل آنخل نادال شکست داد و تنها 2 بار، برابر سويا و آلباسته، طعم شکست خانگي را چشيد. مشکل اصلي آن تيم هم در بازي هاي دور از خانه بود، جايي که اين تيم در 19 بازي خارج از خانه در آن فصل فقط 6 برد کسب کرد.
يکي از نکات بارز بارسا در آن فصل، عملکرد عجيب گلزنان آن بود؛ در پايان فصل هيچ کدام از بازيکنان بارسا نتوانستند گل هاي خود را دو رقمي کنند و استويچکوف، جوردي کرويف و کومن با 9 گل، مشترکا برترين گلزنان فصل بودند. اتفاقي که بعد از آن ديگر در تاريخ باشگاه تکرار نشده است.
در فصلي که پايان راه رونالد کومن در بارسلونا بود، يوهان کرويف فهميد که تيم به يک بازسازي کامل تر نياز دارد. اين تصميم به ورود بازيکناني نظير ايوان دلاپنيا، آلبرت سلادس و روجر به ترکيب اصلي در کنار خريد گئورگي پوپسکيو، لوئيس فيگو، مهو کودرو و ديگران منجر شد. البته کرويف فرصت نکرد تا شکوفايي دوباره تيم بازسازي شده اش را ببيند و در پايان فصل 96-1995 نيوکمپ را ترک کرد.
شايد پيش بيني کردن با اين آمار کار آساني باشد اما تجربه نشان داده اين نتايج نيز براي قضاوت کردن کافي نيستند. بارسلوناي لوئيس فنخال در 4 ديدار دور از خانه ابتدايي خود در فصل 99-1998 نتوانست برنده شود؛ اين تيم در سوپرجام اسپانيا 2-1 مغلوب مايورکا شد، در لاليگا مقابل راسينگ (0-0) و رئال مادريد (2-2) مساوي کرد و در ليگ قهرمانان نيز برابر منچستريونايتد به تساوي 3-3 رسيد. تيم لوئي فنخال اين نتايج را جبران کرد و در پايان فصل با 79 امتياز و فاصله اي 11 امتيازي نسبت به رئال مادريد، مقتدرانه قهرماني لاليگا را جشن گرفت.
بارسلونا نميتواند ناکامي هاي اخير خود، به خصوص شکست برابر گرانادا، را به گردن بدشانسي بگذارد. اکنون والورده بايد تصميم بگيرد که قصد دارد تيمش مسير تيم در آستانه ويراني کرويف را انتخاب کند يا تيم احيا شده لوئي فنخال در روزهاي پاياني قرن بيستم را انتخاب خواهد کرد.
بازار