الگویم علی دایی است

تسنيم/ مليپوش جوان تنيس روي ميز که در کنکور رياضي رتبه سه رقمي کسب کرد، از علي دايي به عنوان الگوي خود در مسير ادامه تحصيل و انجام فعاليتهاي ورزشي نام برد.
نتايج کنکور سراسري روز شنبه اعلام شد تا نفرات منتخب بتوانند برنامهريزي لازم را براي حضور دانشگاههاي مختلف کشور انجام دهند. يکي از داوطلبان کنکور سراسري رادين خيام بود؛ بازيکن 17 ساله و جوان تنيس روي ميز که موفق به کسب رتبه 101 منطقهاي و 148 کشوري در کنکور رياضي شد و حالا ميتواند با فراغ بال، رشته دلخواهش در دانشگاه مورد نظر را انتخاب کند.
حضور در يک دانشگاه معتبر براي يک ورزشکار مليپوش اتفاق بزرگي است. شايد ورزشکاران زيادي باشند که حضور در دانشگاه را تجربه کرده باشند، اما نکته مهم درخصوص رادين خيام اين است که او وقت بسياري براي درس خواندن گذاشت و به مدت يک سال نيز دور ورزش را خط کشيد تا بتواند به هدفش در عرصه تحصيلي نيز برسد.
اين ورزشکار جوان تنيس روي ميز درباره شرايطش در يک سال اخير گفت: در يک سال گذشته هيچ تمريني انجام نميدادم و فقط به ندرت کارهاي مربوط به آمادگي جسماني را انجام ميدادم. نزديک به دو هفته است که شروع به انجام تمرينات جدي کردهام تا دوباره به فرم ايدهآل بازگردم و بتوانم به موفقيت در عرصه ورزشي ادامه دهم.
خيام افزود: آخرين مسابقهاي که در آن شرکت کردم، رقابتهاي جهاني نوجوانان در سال گذشته بود که در ترکيب تيم منتخب آسيا قرار گرفتم و توانستم به مدال نقره برسم. پس از آن به دليل اينکه ميخواستم رتبه خوبي در کنکور کسب کنم، ديگر انگيزه لازم را نداشتم. گراني ارز هم مزيت بر علت شد. از چند سال قبل اين فکر را در ذهن داشتم که در سال قبل از کنکور، همه تمرکزم را روي درس بگذارم و خدا را شکر که تلاشهايم منجر به نتيجه بسيار خوبي شد. سال قبل از کنکور براي يک دانشآموز واقعاً سخت و پراسترس است و نميتوان ورزش و تحصيل را در کنار هم پيش ببرد. به همين دليل تصميم گرفتم روي درس تمرکز کنم.
وي اظهار داشت: بيشتر ماههاي منتهي به کنکور مصادف با شيوع ويروس کرونا شد. اين اتفاق براي من بد نشد، چرا که به نوعي توفيق اجباري براي دوري از مسابقات بود، اما به طور کلي به ورزش ضربه زد و اميدوارم خيلي زود تمام شود.
خيام در پاسخ به اين سوال که دوري يک ساله از ورزش حرفهاي برايش سخت بود يا نه؟ گفت: واقعاً روزهاي اول بسيار سخت بود. سالها پينگپنگ بازي کرده بودم و سخت بود که يک سال از آن دور بمانم. چيزي که به من در آن روزها انگيزه ميداد، کسب يک رتبه خوب و رفتن به يک دانشگاه معتبر بود که خدا را شکر به اين هدف دست يافتم. بايد از مسئولان فدراسيون و همچنين هيئت تنيس روي ميز استان تهران نيز تشکر کنم که حمايت کردند. واقعاً انتظار چنين رويکرد حمايتي را نداشتم و خدا را شکر همه چيز ختم به خير شد.
بازيکن جوان تنيس روي ميز با اشاره به نقش پررنگ پدر و مادرش در کسب اين رتبه عنوان کرد: قبلاً و زماني که کلاس ششم بود، براي آزمون تيزهوشان چند ماهي از ورزش دور ماندم. بنابراين سابقه اين کار را داشتم.
خيام در پاسخ به اين سوال که آيا الگويي در بين ورزشکاران به منظور ادامه مسير ورزشي- تحصيلي دارد؟ گفت: علي دايي بهترين الگو و نمونه براي اين موضوع است. او در دانشگاه معتبري درس خواند و در عرصه ورزشي نيز به سطوح بالا دست يافت. من هم ميخواهم همين مسير را بروم.
وي درباره بازگشت به فعاليتهاي ورزشي تصريح کرد: شنيدهام که ترمهاي ابتدايي دانشگاه خيلي سخت نيست. بر همين اساس ميتوانم تمرينات بيشتري داشته باشم و روي رشته مورد علاقهام تمرکز کنم تا خيلي زود بتوانم به فُرم ايدهآل بازگردم.
خيام در پايان با بيان اينکه آماده است تا تجربياتش را در اختيار ديگر ورزشکاران نيز بگذارد تا آنها هم در مسير ادامه تحصيل در سطوح بالا قدم بردارند، به تسنيم گفت: متاسفانه جوي وجود دارد مبني بر اينکه يک ورزشکار نميتواند درس بخواند. اين در حالي است که اين دو موضوع هيچ منافاتي با يکديگر ندارند. دوست دارم به کساني که ورزش ميکنند، کمک کنم تا درس هم بخوانند.