پهنای باند کجا میرود که همچنان سرعت اینترنت کند است؟!
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ وزير ارتباطات در گفتههاي خود به افزايش ظرفيت پهناي باند اينترنت بينالملل در ماههاي اخير اشاره کرده است با اين حال کاربران تفاوتي در سرعت اينترنت خود حس نميکنند.
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير ارتباطات بارها افزايش 30 درصدي پهناي باند کشور طي ماههاي اخير اشاره کرده است؛ اين موضع اگرچه در ابتدا اين ذهنيت را ايجاد ميکرد که ظرفيت اضافه شده موجب بهبود شرايط کاربران شود اما درنهايت اين اتفاق نيفتاده و گلايهها نسبت به سرعت و کيفيت اينترنت همچنان پا بر جاست.
اما در اين زمينه حدود يک ماه و نيم پيش مدير عامل شرکت ارتباطات زيرساخت که متولي تامين پهناي باند کشور محسوب ميشود اظهار کرد که عليرغم خريد و آمادهسازي پهناي باند شرکتهاي ارائه کننده اينترنت از اين موضوع استقبال نکرده و سفارشي براي خريد اين پهناي باند وجود نداشته است.
اما درباره آخرين وضعيت اين پروژه مدير کل روابط عمومي شرکت زيرساخت در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اظهار کرد: حدود 30 مگابايت به پهناي باند بين الملل کشور افزوده شده و پهناي باند کشور از 80 مگابيت به 110 مگابيت رسيده است.
خدايي همچنين عنوان کرد: از اين ميان حدود 10 گيگابيت به دست شرکتهاي ارائه کننده اينترنت رسيده و 10 گيگابيت نيز آماده شده و 10 گيگابيت باقي مانده نيز آماده واگذاري است و هر شرکتي که درخواستي در اين زمينه داشته باشد اين ظرفيت به آن اضافه خواهد شد.
وي درعين حال يادآور شد: در شرايط فعلي کمبودي در زمينه پهناي باند وجود ندارد و هر شرکتي دراين زمينه درخواست داشته باشد ظرفيت مورد نظر را دريافت خواهد کرد.
خدايي در پايان در پاسخ به اين سوال که اگر گفته ميشود از نظر پهناي باند کمبود و مشکلي وجود ندارد کنديها و اختلالات اخير اينترنت به چه دليل روي ميدهد توضيح داد: در حال حاضر شبکه زيرساخت کشور هيچ مشکلي ندارد و از سوي ما موردي وجود ندارد که باعث اختلالي يا کندي شود.
وزير ارتباطات نيز پيش از اين گفته بود با وجود واگذاري پهناي باند شرکتهاي ارائه کننده اينترنت مشترکان جديدي را ثبت نام کردهاند و به همين دليل پهناي باند اضافه شده به جاي آن که براي بهبود وضعيت کاربران قبلي صرف شود براي جذب کاربران جديد استفاده شده است.
وي در پاسخ به سوالي درباره کندي اينترنت مطرح شده بود اظهار کرد: ما متولي اين موضوع هستيم و هم دولت و هم وزارت ارتباطات به طور جدي اعتقاد دارند که بايد مردم به سرويسي مناسب دسترسي داشته باشند و در برابر هزينهاي که پرداخت مي کنند از امکاناتي با بهترين کيفيت بهرهمند شوند ما در اين زمينه بيشتر از همه دغدغه داريم اما ميدانيم که اين موضوع يک کار عظيم است و براي اين کار لازم است بستري فراهم شود که در قالب آن مردم بتوانند اينترنت پر سرعت بگيرند.
وي در عين حال عنوان کرد: شايد در هفت يا هشت ماه اقدامات ما حالت موقتي داشته باشد اما در هر صورت پهناي باند بين الملل را تا دو برابر افزايش خواهيم داد.
او يادآور شد: در گذشته شرکتهاي ندا هيچ يک نميتوانستند پهناي باندي بيشتري از شرکت زيرساخت بگيرند اما اکنون هيچ محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد و پهناي باند مناسب براي اين شرکتها تامين شده است.
وي ادامه داد: با اين وجود دو مشکل در اين زمينه وجود دارد مشکل اول آن که بسياري از مردم از گذشته در نوبت دريافت اينترنت بودهاند و شرکتها پهناي باند خود را به جاي آن که صرف تقويت شبکه مشترکان قبلي کنند براي دسترسي اين افراد به کار مي گيرند. نکته ديگر آن که از گذشته هم تخلفي وجود داشته و ضريب اشتراک اينترنت به جاي اين که يک به هشت باشد در بعضي از موارد حتي به يک به 25 رسيده است که اين موضوع باعث ميشود سرعت اينترنت کاهش پيدا کند.
واعظي اظهار کرد: به هر حال ما در اين زمينه سياستهاي خود را اجرا ميکنيم اما شما مي دانيد که واگذاري اينترنت در دست بخش خصوصي قرار دارد و دست ما نيست. به همين دليل ما بايد نظارت کنيم که البته در اين زمينه در ابتدا شرکتها کمي مقاومت مي کردند اما به مرور مشکلات برطرف خواهد شد.