ديجياتو/ آلفابت (کمپاني مادر گوگل) به ارزش بازار 1 تريليون دلار دست يافت و به چهارمين شرکت آمريکايي تبديل شد که به اين رقم باورنکردني دست مي يابد.
اين خبر در حالي منتشر مي شود که کمپاني آلفابت دوره گذار را پشت سر مي گذارد. اواسط آذر ماه امسال «لري پيج» و «سرگئي برين»، بنيانگذاران گوگل از سمت هاي خود در آلفابت کناره گيري کردند. در پي اين اقدام ساندار پيچاي به عنوان مديرعامل آلفابت برگزيده شد که مديرعامل گوگل هم هست.
گوگل نيز بدترين دوران خود را در تاريخ 21 سالهاش پشت سر مي گذارد. اين کمپاني به خاطر انحصارطلبي از طرف مقامات فدرال و ايالتي تحت فشار است. اخراج کارمندان در پي اعتراض، همکاري با پنتاگون و آزار جنسي توسط مديران بلند پايه، از ديگر مشکلاتي هستند که غول موتورهاي جستجو با آنها دست و پنجه نرم مي کند.
سهام آلفابت با وجود مشکلات ذکر شده آسيب چنداني نديد. اين شرکت با 140 ميليارد دلار درآمد در سال 2018، همچنان يکي از بزرگ ترين شرکت هاي پول ساز آمريکاست.
سال 2018 اپل به عنوان اولين کمپاني آمريکايي به ارزش بازار يک تريليون دلار دست يافت. سپس مايکروسافت و آمازون به اين رقم رسيدند. ارزش بازار اپل و مايکروسافت از يک تريليون دلار نيز فراتر رفته ولي ارزش بازار آمازون افت داشته است.
به نظر مي رسد فيسبوک با ارزش بازار 620 ميليارد دلار پنجمين شرکت آمريکايي است که در آينده نزديک به کلوپ تريليون دلاري ها ملحق مي شود.
بازار