نماد آخرین خبر

۲۲ درصد حوادث سایبری حمله باج‌افزاری است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
۲۲ درصد حوادث سایبری حمله باج‌افزاری است

ايسنا/ حملات باج‌افزاري ۲۲ درصد از کل حوادث امنيتي سايبري گزارش‌شده در نيمه اول سال ۲۰۲۱ را تشکيل مي‌دهند و آموزش‌وپرورش تا حد زيادي تحت تأثير حوادث امنيت سايبري قرارگرفته است.

حمله سايبري حمله به يک رايانه، شبکه رايانه اي يا اطلاعات ذخيره شده در يک شبکه است. اين حمله مي تواند انگيزه هاي مختلفي داشته باشد. برخي از نفوذگران به دنبال غيرفعال کردن سيستم رايانه و برخي ديگر به دنبال به دست گرفتن کنترل آن هستند. با اين حال عده اي قصد دارند به سيستم نفوذ کرده و اطلاعات را به سرقت برده يا نابود کنند. اگرچه حملات سايبري اغلب سازمانها را هدف قرار مي دهند اما اشخاص عادي هم از حملات سايبري در امان نيستند.  

حملات باج‌افزاري (ransomware) اين روزها بيشتر رايج شده است و هيچ شرکتي نيز از اين حملات مصون نيست. باج‌افزار نرم‌افزاري مخرب است که سيستم قربانيان را براي اخاذي پول از آن‌ها قفل‌گذاري مي‌کند. اين حملات پرونده‌هاي شما را رمزگذاري مي‌کند و داده‌هاي گران‌بهاي شمارا براي اخذ باج، نگه مي‌دارند. اين کار با وسوسه کردن کاربران در دانلود يک پيوست يا باز کردن يک لينک انجام مي‌شود. با دانلود پيوست، بدافزار را در دستگاه خود نصب مي‌کنيد.

تجزيه‌وتحليل شرکت سايب‌سيف از داده‌هاي دفتر کميسيون اطلاعات (ICO)، که توسط پليس فتا منتشر شده،  تعداد و ماهيت نقض‌هاي امنيت سايبري بريتانيا را که در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به اين سازمان گزارش‌ شده است را بررسي کرد. تاکنون فيشينگ در بيشتر حوادث مقصر بوده و ۴۰ درصد از موارد نقض امنيت سايبري گزارش‌شده به ICO را تشکيل داده که نسبت به سال قبل ۴۴ درصد کاهش‌يافته،  با اين‌حال، حملات باج‌افزار در حال افزايش است. در سال ۲۰۲۰ حملات باج‌افزار تنها ۱۱ درصد از موارد نقض امنيت سايبري را شامل مي‌شد که در نيمه اول سال ۲۰۲۱ به ۲۲ درصد افزايش‌يافته است.

آموزش‌وپرورش با تحميل ۳۲ درصد از حملات باج‌افزاري در نيمه اول سال ۲۰۲۱ بيشترين ضربه را به خود اختصاص داده است. درحالي‌که اين ميزان در مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد بوده است. شتاب بسياري از مدارس براي انتقال به آموزش از راه دور سبب افزايش حملات منجر به از دست دادن دروس، سوابق مالي و داده‌هاي آزمايش COVID-19 در مدارس شد. در مارس ۲۰۲۱، همه ۱۷ مدرسه در Cambridge Meridian Academies Trust به دنبال حمله باج‌افزار با اختلال مواجه شدند.

خرده‌فروشي‌ها و شرکت‌هاي توليدي همچنان هدف اصلي حملات سايبري هستند و ۲۰ درصد از کل حوادث گزارش‌شده در نيمه اول سال ۲۰۲۱ را تشکيل مي‌دهند. خرده‌فروشان به‌طور فزاينده‌اي حجم زيادي از داده‌هاي مشتريان را در اختيار دارند و از کانال‌هاي ديجيتالي براي رقابت‌پذيري استفاده مي‌کنند که منجر به افزايش خطر حملات سايبري مي‌شود.

اوز آلاشه، مديرعامل CybSafe، مي‌گويد: "باج‌افزار در حال حاضر يک تهديد مهم امنيتي است که طي سال گذشته به‌طور فزاينده‌اي افزايش‌ يافته است. حملات اخير به سازمان‌هاي دولتي و خدمات درماني نشان مي‌دهد که چنين حملاتي چقدر مي‌تواند ويران‌گر باشد. در آموزش‌وپرورش، انتقال سريع به آموزش از راه دور حفره‌هاي جديدي در ديواره دفاعي مدارس ايجاد کرده است و باندهاي باج‌افزار جهت بهره‌برداري از آن‌ها بسيار خوشحال شده‌اند. براي مقابله با اين تهديد، ما بايد فراتر از آموزش‌ها و تمرينات امنيتي حرکت کنيم و اگر مي‌خواهيم تغيير رفتاري واقعي را تجربه کنيم بايد جنبه انساني امنيت سايبري را نيز درک کنيم. اين رفتارها پايه و اساس دفاع ما در برابر چنين تهديدهاي مخربي هستند و اهميت آن‌ها طي سال‌هاي آينده بيشتر خواهد شد".

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره