غولهای فناوری در عربستان سعودی آکادمی به راه میاندازند
ايسنا/ غولهاي فناوري جهاني شامل اپل و مايکروسافت آکادمي هاي آموزشي در عربستان سعودي راه اندازي مي کنند.
عبدالله السواحه، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات عربستان سعودي در بيانيه اي اعلام کرد ساير شرکتهاي چند مليتي نظير گوگل، آمازون، اوراکل، آي بي ام و سيسکو اعلام کرده اند در فراهم کردن آموزش طراحي نرم افزار و کدينگ کمک خواهند کرد. اين اقدامات عربستان سعودي را با امارات متحده عربي وارد رقابت مي کند که اميرنشينهايش شامل ابوظبي و دوبي تلاش کرده اند اقدام مشابهي را انجام دهند و در اين زمينه جلوتر هستند.
السواحه در مصاحبه جداگانه اي گفت: ما روابط خوبي با امارات متحده عربي و همسايگانمان داريم اما بايد به مزيتهاي رقابتي و بلندپروازيهاي خودمان متمرکز شويم.
اين کشور در اوت يک سلسله ابتکاري فناوري به ارزش بيش از ۱.۲ ميليارد دلار راه اندازي کرد که بهبود مهارتهاي ديجيتالي کودکان مدرسه اي سعودي را هدف گرفته بود. هدف آموزش يک برنامه نويس به ازاي هر ۱۰۰ شهروند سعودي تا سال ۲۰۳۰ است.
عربستان سعودي در تلاش براي تبديل شدن به يک قطب خاورميانه اي براي فناوري و نوآوري، فشار بر شرکتهاي بين المللي براي انتقال قطبهاي خاورميانه اي خود به اين کشور را افزايش داده است. يک مقام سعودي در فوريه اعلام کرد از ابتداي سال ۲۰۲۴ دولت و موسسات دولتي عربستان سعودي امضاي قرارداد با شرکتهايي که دفتر مرکزي خاورميانه آنها در کشور ديگري در منطقه است را متوقف خواهند کرد.
السواحه گفت: شرکتهايي که دفتر مرکزي منطقه اي خود را به عربستان سعودي منتقل کنند در قراردادهاي دولت و شرکتهاي دولتي در اولويت قرار مي گيرند. مذاکرات جدي با مايکروسافت، سيسکو و ساير غولهاي فناوري درباره اين موضوع وجود دارد. ما کاملا مطمئن هستيم که بزودي خبرهايي در اين زمينه اعلام خواهند شد.
شرکت نرم افزار امنيت سايبري آمريکايي ژاپني ترند ميکرو و شرکت بازي چيني وان ام تي اعلام کرده اند دفاتر مرکزي خود را در عربستان سعودي راه اندازي خواهند کرد. گوگل و علي بابا هم متعهد شده اند کسب و کار ابري منطقه اي در اين کشور بسازند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودي روز چهارشنبه نخستين تراشه هوشمند ساخت اين کشور که کاربردهاي نظامي، غيرنظامي و تجاري خواهد داشت را رونمايي کرد.