دیجی کالا/ اگر از کاربران اینستاگرام هستید و نمی‌دانید چطور باید به بهترین شکل ممکن از قابلیت‌ها و امکانات آن استفاده کنید این مطلب را از دست ندهید چرا که قصد داریم در آن به معرفی چند نکته و ترفند جالب کار با این شبکه‌ی اجتماعی محبوب بپردازیم.

اینستاگرام در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان به حساب می‌آید که کاربران زیادی هم دارد. کاربران از این بستر برای اشتراک‌گذاری تصاویر و فیلم‌های خود استفاده می‌کنند و یک سری هم آن را راهی برای کسب درآمد می‌دانند. در نتیجه تلاش می‌کنند محتوی آموزشی، هنری و… خود را در آن به اشتراک بگذارند. اما صرف نظر از نوع استفاده‌ای که از این شبکه‌ی اجتماعی دارید، یک سری نکته و ترفند وجود دارد که می‌تواند تجربه‌ی کاربری شما را در اینستاگرام بهبود ببخشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی آن‌ها بپردازیم.

در این مطلب ۶ نکته و ترفند جالب و کاربردی اینستاگرام را به شما آموزش خواهیم داد که عبارت‌اند از:

چگونه پست‌ها و استوری‌های قدیمی خود را مشاهده کنیم؟
چگونه اجازه‌ی ثبت کامنت را به یک سری از دنبال‌کنندگان خود ندهیم؟
چگونه بدون اینکه اعلانی به کاربر ارسال شود، به او پیام بفرستیم؟
چگونه به صورت موقت، اعلانات اینستاگرام را قطع کنیم؟
چگونه پروفایل یک شخص را برای یک فرد خاص ارسال کنیم؟
چگونه به صورت گروهی چت کنیم؟
 
توجه داشته باشید اگر زبان اینستاگرام شما فارسی باشد، آیکن‌ها و گزینه‌های موجود در سمت راست به سمت چپ و برعکس منتقل می‌شوند.


چگونه پست‌ها و استوری‌های قدیمی خود را مشاهده کنیم؟
یک سری از افراد هستند که استوری‌های زیادی در طول روز می‌گذارند و بسیاری از آن استوری‌ها هم خاطره‌انگیز و جذاب هستند. اما همانطور که می‌دانید، استوری‌ها بعد از گذشت ۲۴ ساعت از بین می‌روند. اما حقیقت اینجاست که استوری‌ها در واقع دیگر برای کاربران شما به نمایش در نمی‌آیند و شما خودتان می‌توانید در یک بخشی از تنظیمات، به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

گاهی اوقات تصاویری که استوری یا پست می‌کردید از گوشی شما پاک می‌شوند و راهی هم برای بازگشت آن‌ها ندارید. اینجاست که این قابلیت اینستاگرام به کارتان خواهد آمد. برای انجام این کار مسیر ساده‌ای وجود دارد.

اینستاگرام را اجرا کنید و روی پروفایل خود کلیک کنید.
روی منوی همبرگری بالا-راست صفحه ضربه زده و گزینه‌ی Archive (بایگانی) را انتخاب کنید.


در بالای صفحه، یک گزینه به همراه فلش کوچکی در سمت راست آن به نمایش در می‌آید که با کلیک روی آن می‌توانید انتخاب کنید پست، استوری یا لایو که قبلا به اشتراک گذاشته بودید به نمایش گذاشته شود.
 
چگونه اجازه‌ی ثبت کامنت را به یک سری از دنبال‌کنندگان خود ندهیم؟
شما می‌توانید در اینستاگرام، این اجازه را به افرادی که دنبال کرده‌اید بدهید که برای پست‌های شما کامنت بگذارند. گاهی اوقات پیش می‌آید که شما پستی را به اشتراک می‌گذارید اما نمی‌دانید چطور باید از تعداد زیاد کامنت‌هایی که برایتان می‌آید جلوگیری کنید. اگرچه خیلی از کاربران چنین موضوعی را دوست دارند اما شاید شما جز آن دسته از کاربرانی باشید که می‌خواهید فقط افرادی خاص برایشان کامنت بگذارند و نه همه‌ی دنبال‌کنندگان‌شان. در برخی مواقع هم شاید یک کاربر باشد که نخواهید بنا به دلایلی برای شما کامنت بگذارد. بنابراین این قابلیت می‌تواند بسیار کاربردی باشد. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

اینستاگرام را اجرا کنید و روی پروفایل خود کلیک کنید.
روی منوی همبرگری بالا-راست صفحه ضربه زده و گزینه‌ی Settings (تنظیمات) را انتخاب کنید.


روی گزینه‌ی Privacy (حریم خصوصی) کلیک کنید تا بخش مربوط به حریم خصوصی باز شود.

حالا روی گزینه‌ی Comments (نظرها) ضربه بزنید.


در این قسمت گزینه‌ای تحت عنوان Block Comments From (مسدود کردن نظرات از) به نمایش در می‌آید که با کلیک روی آن، وارد یک صفحه‌ی جست‌و‌جو می‌شوید.


حالا نام کسانی را که نمی‌خواهید برایتان کامنت بگذارند، وارد کرده و اضافه کنید.
از این لحظه به بعد کاربرانی که شما در این لیست قرار دادید، دیگر نمی‌توانند برای پست‌های شما کامنت بگذارند. توجه داشته باشید که این کار باعث می‌شود این افراد تا زمانی که شما دوباره به این بخش نیامده و نام آن‌ها را پاک نکنید، نمی‌توانند برای هیچ یک از پست‌های شما کامنت قابل مشاهده بگذارند. یعنی کامنت آن‌ها ثبت می‌شود، ولی کسی نمی‌تواند آن را ببیند جز خودشان. بدین ترتیب اصلا متوجه هم نمی‌شوند که شما آن‌ها را بلاک کرده‌اید.

چگونه بدون اینکه اعلانی به کاربر ارسال شود، به او پیام بفرستیم؟
یکی از کاربردی‌ترین قابلیت‌های اینستاگرام، ارسال پیام به صورت کاملا خصوصی است. به این صورت که کاربر حتی اعلان پیام شما را هم دریافت نمی‌کند. این قابلیت در ابتدا در حالت آزمایشی قرار داشت اما اکنون به نظر می‌رسد برای همه در دسترس باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به صفحه‌ی چت خود با فرد مورد نظر بروید و قبل از اینکه پیام خود را ارسال کنید، عبارت @ را وارد کنید.

 

با این کار به احتمال بسیار فراوان در قسمت بالا یا همان قسمت، پاپ‌آپی به نمایش در می‌آید که یک آیکن قطع اعلان هم در کنار آن دیده می‌شود. روی این پیام ضربه بزنید. می‌بینید که عبارت silent@ نوشته می‌شود. در ادامه هرچه که مد نظرتان هست بنویسید. برای شخص گیرنده این پیام ارسال می‌شود، اما اعلانی به نمایش در نمی‌آید.



این قابلیت بیشتر برای زمانی مناسب است که نمی‌خواهید حواس شخص گیرنده پرت شود. تنها راهی هم که وجود دارد تا او متوجه پیام شما شود، این است که اینستاگرام را باز کرده و به بخش پیام‌ها برود. در غیر این صورت متوجه چیزی نخواهد شد.

چگونه به صورت موقت، اعلانات اینستاگرام را قطع کنیم؟
اگر نمی‌خواهید وارد تنظیمات گوشی شده و اعلان اینستاگرام را به طور کامل قطع کنید، می‌توانید از طریق تنظیمات خود اپلیکیشن این کار را به صورت موقت انجام دهید. نمی‌توان دقیقا گفت چه زمانی این قابلیت به کارتان خواهد آمد چون خودتان قطعا می‌توانید زمان درست آن را تشخیص دهید، اما می‌توان گفت واقعاً این قابلیت در یک سری از مکان‌ها می‌تواند کاربردی باشد. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

اینستاگرام را اجرا کنید و روی پروفایل خود کلیک کنید.
روی منوی همبرگری بالا-راست صفحه ضربه زده و گزینه‌ی Settings (تنظیمات) را انتخاب کنید.


 


روی گزینه‌ی Notifications (اعلان‌ها) کلیک کرده و Pause All (توقف موقت همه موارد) را انتخاب کنید.


با فعال کردن این گزینه، یک پاپ‌آپ به نمایش در می‌آید که باید انتخاب کنید چه مدتی می‌خواهید اعلانات اینستاگرام غیرفعال باشد. از بین ۱۵ دقیقه، ۱، ۲، ۴ و ۸ ساعت می‌توانید این زمان را انتخاب کنید.
 
چگونه پروفایل یک شخص را برای یک فرد خاص ارسال کنیم؟
به احتمال بسیار زیاد برای شما هم پیش آمده که بخواهید پروفایل یک شخص را برای کسی از مخاطبین خود ارسال کنید، اما ندانید چطور باید این کار را به شکل درست انجام دهید. شاید نام آن را برای شخص مورد نظر بنویسید، اسکرین‌شاتی از پروفایل آن بگیرید و… اما باید بدانید روش بهتری برای انجام این کار وجود دارد.

وارد اینستاگرام شوید و پروفایل آن شخص مورد نظر را باز کنید.
روی گزینه‌ی سه نقطه در بالای صفحه کلیک کنید تا منوی مربوط به آن باز شود.


گزینه‌ی آخر، اشتراک‌گذاری پروفایل است که در زبان انگلیسی «Share this profile» نوشته شده است.
حال مخاطبین شما به نمایش در می‌آیند که می‌توانید برای آن‌ها، پروفایل یادشده را اشتراک بگذارید.
 
چگونه به صورت گروهی چت کنیم؟
ارسال پیام گروهی در اینستاگرام در ابتدا بسیار عجیب بود. به این صورت که اگر می‌خواستید پیامی را برای چند نفر ارسال کنید، گروهای از همان کاربران تشکیل می‌شد. اما اکنون اینستاگرام این قابلیت را اضافه کرده که با یک سری از افراد مورد نظر خود به صورت گروهی و بدون دردسر چت کنید.

اینستاگرام را باز کرده و به بخش دایرکت بروید.


در قسمت بالا سمت راست، یک آیکن در کنار ویدیو کال وجود دارد که می‌توانید با کلیک روی آن، یک سری از افراد مد نظر خود را انتخاب کنید و با آن‌ها گروه تشکیل دهید.


قطعا شبکه‌ی اجتماعی اینستاگرام با این تعداد مخاطب در سراسر جهان نکته و ترفند بیشتری هم دارد که می‌توانند تجربه‌ی کار با آن را لذت‌بخش‌تر کنند. اما این موارد در واقع نکات پایه‌ی کار با آن به حساب می‌آیند که هر کاربری باید آن‌ها را بداند.

در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم