نماد آخرین خبر

درخواست ترامپ از کنگره برای رژیم صهیونیستی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
درخواست ترامپ از کنگره برای رژیم صهیونیستی

ایرنا/چند منبع آگاه اعلام کردند که «دولت دونالد» ترامپ از کنگره آمریکا خواسته است تا طرح فروش تسلیحات جدید به رژیم صهیونیستی به مبلغ یک میلیارد دلار را تصویب کند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از روزنامه وال استریت ژورنال، چند منبع آگاه اعلام کردند که درخواست دولت ترامپ از کنگره آمریکا برای تصویب فروش بمب‌های جدید و تجهیزات نظامی دیگر به اسرائیل در بحبوحه آتش‌بس شکننده در غزه رخ می دهد. این طرح به ویژه پس از لغو ممنوعیت فروش بمب‌های دوهزار پوندی به اسرائیل از سوی ترامپ مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته مقامات، تسلیحات مورد نظر شامل چهار هزار و ۷۰۰ بمب یک هزار پوندی به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار و همچنین بولدوزرهای زرهی به ارزش بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار است.

درخواست جدید فروش تسلیحات به اسرائیل که از محل کمک نظامی سالانه ایالات متحده به اسرائیل پرداخت می‌شود، در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار است امروز سه‌شنبه طی سفر به واشنگتن، با ترامپ دیدار و با او درباره آتش‌بس در غزه، لبنان و تنش در خاورمیانه گفت‌وگو کند.

گفته می‌شود نتانیاهو احتمالا در این دیدار ترامپ را تحت فشار قرار می‌دهد تا انتقال تسلیحات دیگر را که در دولت جو بایدن درخواست آن ارائه شده بود را تائید کند؛ از جمله فروش بیش از هشت میلیارد دلار بمب جدید، موشک و گلوله‌های توپخانه‌ای.

بایدن در ماه ژانویه (دی ماه) و پیش از پایان دولت خود، فروش این تسلیحات را به رهبران ارشد کنگره اطلاع داده بود. اما گفته می‌شود به دلیل وجود برخی چهره‌های اثرگذار دموکرات، فروش این تسلیحات هنوز به تائید کنگره نرسیده است.

وال استریت ژورنال در ادامه، قرارداد فروش تسلیحات جدید به اسرائیل را یک لحظه مهم در روابط واشنگتن- تل آویو ارزیابی کرده و می‌افزاید: این اقدام در حالی است که علاوه بر آتش بس غزه، اسرائیل درگیر آتش بس نه چندان پایدار با حزب الله در لبنان است.

این روزنامه در ادامه به روند فروش تسلحیات از سوی آمریکا پرداخته و آورده است: زمانی که ایالات متحده قصد فروش تسلیحات بالاتر از یک مبلغ مشخص را دارد، وزارت امور خارجه به کنگره اطلاع می‌دهد و اطلاعاتی را در اختیار کمیته‌های روابط خارجی مجلس نمایندگان و سنا قرار می‌دهد تا پس از اطلاعیه رسمی کنگره، فروش‌ها از سوی دو کمیته یاد شده تصویب گردد.

اما در مورد این موضوع، برخی چهره‌های برجسته دموکرات و نمایندگان کنگره از دولت بایدن خواسته بودند تا فروش میلیاردها سلاح به اسرائیل را با هدف کاهش تلفات غیرنظامیان در غزه محدود کند.

وال استریت ژورنال اضافه کرده است: باتوجه به تلفات بیش از ۴۶ هزار و ۶۰۰ نفری در غزه، از زمان جنگ در این باریکه تاکنون، بایدن تصمیم به لغو فروش بمب های دو هزار پوندی به اسرائیل گرفت. اما ترامپ در همان ابتدای کار این فرمان را لغو کرد و در توجیه این اقدام در جمعه خبرنگاران گفت: «آنها هزینه اش را پرداخت کردند و مدت طولانی منتظر بودند».

نتانیاهو هم کمی بعد در یک پیام ویدئویی خطاب به ترامپ گفت: «از رئیس جمهور ترامپ تشکر می‌کنم که به وعده خود عمل کردید و به اسرائیل ابزار لازم برای دفاع از خود، رویارویی با دشمنان مشترک و تضمین آینده ای سرشار از صلح و رفاه را دادید».
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره