نماد آخرین خبر

آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از ۵۲ روز جنگ شدید

منبع
همشهري آنلاين
بروزرسانی
آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از ۵۲ روز جنگ شدید

همشهری آنلاین/پس از ۵۲ روز حملات شدید ایالات متحده و متحدانش علیه یمن، آتش‌بس میان آمریکا و جنبش انصارالله با واسطه‌گری عمان اعلام شد. ترامپ، سه‌شنبه گذشته اعلام کرد: «حوثی‌ها به واشنگتن اطلاع دادند که دیگر به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ حمله نخواهند کرد و ایالات متحده نیز حملات خود به یمن را متوقف می‌کند».

 وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «جنبش انصارالله این توافق را تایید و آن را پیروزی برای یمن خواندند، اما ادعاهای ایالات متحده مبنی بر درخواست انصارالله برای توقف حملات هوایی را رد کرده و تأکید کردند که این توافق شامل اسرائیل نمی‌شود و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تهدید کرد که حملات به یمن ادامه خواهد یافت. انصارالله نیز همچنان به حمایت از غزه و تهدید اسرائیل به انتقام ادامه دادند».

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، خسارات ایالات متحده در جنگ علیه یمن بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده است. این خسارات ناشی از حملات هوایی و موشکی به یمن، سقوط ۷ پهپاد و غرق شدن دو جنگنده «اف ای-۱۸» بود. همچنین سه خلبان آمریکایی به دلیل سقوط هواپیماها دچار جراحات جزئی شدند.

از سوی دیگر، رسانه‌های انصارالله از انجام ۱۳۱ عملیات با استفاده از ۲۵۳ موشک بالستیک و پهپاد خبر دادند. این جنبش همچنین اعلام کرد که برای اولین بار موفق به رهگیری هواپیماهای رادارگریز و جنگنده‌های «اف-۱۸» شدند و ناو هواپیمابر «ترومن» را مجبور به عقب‌نشینی کردند. به گفته آن‌ها، ایالات متحده بیش از ۳ میلیارد دلار خسارت غیرمستقیم از بابت مختل شدن تردد دریایی در دریای سرخ متحمل شده و خسارات مستقیم آن بیش از یک میلیارد دلار بوده است.

بر اساس منابع یمنی، ایالات متحده و متحدان آن بیش از ۱۷۱۲ حمله هوایی و ضربه دریایی علیه یمن انجام دادند. نتیجه این حملات، تخریب فرودگاه بین‌المللی صنعا به‌دلیل حملات هوایی اسرائیل بود که خسارت آن حدود ۵۰۰ میلیون دلار برآورد شد. در این حملات، ۶ هواپیمای مسافربری، سه فروند از آن‌ها متعلق به خطوط هوایی یمن، تخریب شدند.

فعالیت در بندر الحدیده به‌طور موقت پس از حملات هوایی اسرائیل متوقف شد و در ادامه، تأسیسات ذخیره‌سازی و پمپاژ سوخت در بندر رأس عیسی در استان الحدیده و همچنین کارخانه سیمان باجل در همین استان و کارخانه سیمان عمران در شمال یمن تخریب شدند.

به گفته خبرگزاری آناتولی، حدود ۲۸۰ غیرنظامی در چندین استان یمن به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر نیز مجروح شدند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره