نماد آخرین خبر

قحطی در غزه؛ شکر کیلویی هزار دلار شد

منبع
فارس
بروزرسانی
قحطی در غزه؛ شکر کیلویی هزار دلار شد

فارس/در حالی که سازمان ملل همچنان از اعلام رسمی قحطی در نوار غزه خودداری می‌کند، گزارش‌ها از افزایش بی‌سابقه مرگ و میر ناشی از سوءتغذیه در این منطقه حکایت دارد؛ جایی که شکر به صورت گرمی و با ترازوی طلا فروخته می‌شود.

 «یحیی النجار» کودک فلسطینی که تنها سه ماه سن داشت، روز شنبه به‌دلیل سوءتغذیه جان باخت. همزمان، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) اعلام کرده که گزارش‌های نگران‌کننده‌ای درباره گرسنگی کودکان و بزرگسالان در بیمارستان‌های غزه دریافت کرده است.

سازمان امدادرسانی و اشتغال آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز از جامعه جهانی خواست تا برای نجات بیش از دو میلیون انسان – که یک میلیون نفرشان کودک هستند – و در معرض خطر مرگ بر اثر گرسنگی‌ قرار دارند، کمک کنند.

این سازمان اعلام کرده که ذخایری در اختیار دارد که برای تغذیه همه ساکنان غزه به‌مدت سه ماه کافی‌ست، اما قادر به وارد کردن آن‌ها به غزه نمی‌باشد.

معیارهای قحطی سازمان ملل 

بر اساس گزارشی که «نسیبه موسی» برای شبکه الجزیره تهیه کرده، معیارهای سازمان ملل برای اعلام رسمی قحطی در هر منطقه‌ای از جهان، از مدتی پیش در غزه برقرار است. از جمله این معیارها: رسیدن گرسنگی شدید به ۲۰٪ جمعیت و ثبت مواردی از لاغری مفرط در ۳۰٪ کودکان.

مرکز اطلاع‌رسانی دولت غزه اعلام کرده که ۶۵۰ هزار کودک – از مجموع ۲.۴ میلیون ساکن غزه – در معرض خطر مرگ به‌دلیل سوءتغذیه و گرسنگی قرار دارند. همچنین حدود ۶۰ هزار زن باردار به‌خاطر کمبود غذا و مراقبت‌های بهداشتی لازم، با خطر جدی مواجه‌اند.

یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل) هم گزارش داده که روزانه ۱۱۲ کودک در غزه به‌دلیل سوءتغذیه و لاغری مفرط به بیمارستان‌ها منتقل می‌شوند. افزون بر این، تاکنون ۶۲۰ نفر به‌دلیل گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند که از این میان، ۷۰ نفر فقط از ماه ژوئن (خردادماه) تاکنون جان باخته‌اند.

در مسیر جستجوی غذای نایاب، نیروهای اسرائیلی نزدیک به ۹۰۰ فلسطینی را که به مراکز توزیع کمک‌های غذایی وابسته به نهادی به نام «بنیاد بشردوستانه غزه» می‌رفتند، به شهادت رسانده‌اند.

در منطقه المواصی واقع در خان‌یونس در جنوب غزه – که یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق پناهجویان است – حدود یک میلیون نفر با خطر مرگ بر اثر گرسنگی مواجه‌اند، آن هم پس از گذشت بیش از ۱۰۰ روز از ممنوعیت ورود غذا به آن منطقه.

خرید غذا تقریبا ناممکن شده

حتی خرید غذا نیز تقریبا غیرممکن شده، زیرا جنگ و محاصره هرچه مردم از مال و دارایی داشتند، از بین برده است. غذا به‌شکلی بی‌سابقه کمیاب شده و قیمت‌ها نیز غیرقابل تصور است.

شکر به‌صورت گرمی فروخته می‌شود

قیمت هر کیلو آرد در بهترین حالت از ۵۰ دلار گذشته، و نان در غزه به رویایی دور از دسترس تبدیل شده است. شکر – مانند طلا – به صورت گرمی فروخته می‌شود؛ قیمت هر گرم یک دلار است، یعنی هر کیلو هزار دلار.

قیمت سبزیجات هم – البته اگر یافت شود – از ۲ دلار برای هر عدد آغاز می‌شود. این یعنی یک خانواده باید روزانه دست‌کم ۱۵۰ دلار هزینه کند تا فقط یک وعده غذا تهیه کند.

اگر مردم تصمیم بگیرند از نهاد اسرائیلی-آمریکایی مستقر در جنوبی‌ترین نقطه غزه کیسه‌ای آرد یا چند کنسرو غذا بگیرند، باید با بدن‌های ضعیف‌شان دست‌کم شش کیلومتر پیاده طی کنند – رفت و برگشت – تا شاید چیزی نصیب‌شان شود.

اما حتی پیمودن این مسیر طاقت‌فرسا هم هیچ تضمینی ندارد. ممکن است با دست خالی بازگردند، یا حتی پیکر بی‌جانشان به خانه برگردد، چراکه نیروهای اشغالگر به‌طور عمدی و بی‌هدف به سمت مردمِ خواهان کمک تیراندازی می‌کنند.

امروز نیز کادر درمانی در غزه گزارش داده‌اند که ۱۱۶ فلسطینی دیگر با تیراندازی مستقیم ارتش اسرائیل شهید شده‌اند که از این تعداد، ۳۸ نفر هنگام تلاش برای دریافت کمک غذایی به شهادت رسیدند.

در گفت‌وگو با شبکه الجزیره، «محمد ابوسلمیه» مدیر مجتمع پزشکی «الشفاء» گفت که از روز گذشته تاکنون، دو نفر دیگر نیز در غزه بر اثر سوءتغذیه جان باخته‌اند. او تأکید کرد که قحطی در این منطقه به مراحل بسیار پیشرفته رسیده و همه گروه‌های سنی را دربر گرفته است.

همچنین «خلیل الدقران» سخنگوی بیمارستان شهدای اقصی در مرکز غزه، اعلام کرد که دیگر حتی یک وعده غذایی برای بیماران یا کارکنان بیمارستان باقی نمانده و شمار مبتلایان به لاغری شدید به‌طور مداوم در حال افزایش است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره