لاوروف:‌ برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد

لاوروف:‌ برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کردلاوروف:‌ برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد
3
0
11.7K
1405/06/12 - 13:57
623
1405/06/12 - 13:57

ایرنا/ وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تحرکات نظامی کشورهای غرب و اتحاد ناتو در جنوب‌شرق آسیا گفت: غرب به دنبال فروپاشی «آسه‌آن» است و قصد دارد هند را وارد «بازی‌های» خود علیه چین کند.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در مجمع اقتصادی شرق در ولادی‌وستوک روسیه افزود: غرب به دلیل رفتار دیکتاتورمآبانه در جهان، ساختارهای مورد اجماع کشورهای بزرگ را نمی‌پسندد.

فعالیت‌های «آکوس» با استانداردهای بین‌المللی همخوانی ندارد

وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت: غرب می‌خواهد آسه‌آن (اتحاد کشورهای جنوب شرق آسیا) از هم بپاشد و اصول آن را تضعیف کند و برای این منظور قالب‌های بلوکی مانند «آکوس» ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد:‌ فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب «آکوس» با استانداردهای جهانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همخوانی ندارد.

انتقاد از مدیریت آژانس اتمی

لاوروف در ادامه تصریح کرد:‌ مدیریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آشکارا تحت فشار آمریکا و انگلیس، خطرات اشاعه فناوری‌های هسته‌ای را سهل‌انگارانه ارزیابی می‌کند.

به گزارش ایرنا، پیمان آکوس که در سال ۲۰۲۱ میان آمریکا، بریتانیا و استرالیا منعقد شد، یکی از مهم‌ترین ابتکارهای امنیتی غرب در منطقه هند-آرام به شمار می‌رود. بر اساس این توافق، استرالیا قرار است به ناوگانی از زیردریایی‌های هسته‌ای مجهز شود تا توان بازدارندگی و حضور نظامی خود را در اقیانوس آرام تقویت کند.

چین بارها نسبت به این پیمان اعتراض کرده و آن را عاملی برای تشدید رقابت تسلیحاتی در منطقه دانسته است.

بهانه‌جویی ناتو برای تداوم حضور در آسیا

وی گفت: سئول و توکیو خواهان توسعه همکاری نظامی هسته‌ای با آمریکا هستند؛ این امر خطر اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی را به همراه دارد.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با اشاره به تثبیت زیرساخت‌های ناتو در آسیا گفت: پیمان آتلانتیک شمالی با ایجاد اضطراب در کشورها به دنبال بهانه‌های جدید برای تداوم حضور خود است.

تلاش برای تحریک هند علیه چین

لاوروف در ادامه با اشاره به سرعت رشد اقتصادهای آسیایی گفت: چین و هند با سرعت در حال توسعه هستند؛ در این شرایط، کشورهای غربی قصد دارند هند را وارد بازی‌های خود علیه چین کنند.

وی در عین حال با اشاره به اشتراک مواضع هند و چین در بسیاری از مسائل سیاست خارجی با روسیه افزود: مسکو برنامه‌های زیادی برای همکاری با دهلی‌نو و پکن در حوزه انرژی هسته‌ای دارد.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: پکن و دهلی‌نو خواهان حفظ قالب «روسیه ـ هند ـ چین» هستند و این موضوع را تأیید می‌کنند.

وی با اشاره به طرح پیشنهاد رئیس‌جمهور روسیه در زمینه ایجاد سیستم امنیتی یکپارچه، برابر و غیرقابل‌تفکیک در سراسر منطقه اوراسیا گفت:‌ اگر ابتکار پوتین درباره امنیت اوراسیا اجرا شود، مردم عادی از موضع خصمانه غرب در امان خواهند بود.

سیاست اتحادیه اروپا عامل بحران مهاجرت

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل حوزه مهاجرت در کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا در ماه‌های گذشته گفت: سیاست درهای کاملاً باز در اتحادیه اروپا، بحران مهاجرت را در این اتحادیه ایجاد کرده است.

اشتیاق ارمنستان به پیوستن به اتحادیه اروپا به زودی از بین خواهد رفت

وزیر امور خارجه روسیه درباره تکاپوی ایروان برای الحاق به اتحادیه اروپا نیز گفت: مطمئنم اشتیاق ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا به‌زودی از بین خواهد رفت.

برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد

لاوروف در ادامه تأکید کرد: روسیه آماده تماس با همه کسانی است که می‌خواهند سیاست‌های مخرب را کنار بگذارند و بر منافع اقتصادی تمرکز کنند اما مسکو نمی‌خواهد به شرکای سابق غربی اتکا کند.

وی با بیان اینکه روسیه خواهان ایجاد فاصله با اروپا نبوده است، بروکسل را عامل وضعیت کنونی در روابط طرفین دانست و تأکید کرد: روسیه برای لغو تحریم‌ها به اروپا التماس نخواهد کرد؛ روس‌ها غرور دارند.

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه اروپا با اعمال تحریم‌ها تلاش می‌کند سلطه خود بر امور جهان را حفظ کند، ادامه داد: اروپا همیشه مانند دوران استعمار به هزینه دیگران زندگی کرده است، نه با اتکا به توان خود.

سخنان لاوروف در مجمع اقتصادی شرق بیان شد که از دهم تا سیزدهم شهریور در ولادی وستوک در شرق دور روسیه در حال برگزاری است. این مجمع بین‌المللی در سال ۲۰۱۵ با فرمان رئیس‌جمهور روسیه با تمرکز بر ظرفیت‌های اقتصادی شرق دور این کشور شکل گرفت و پوتین از سخنرانان نشست عمومی سالانه آن بوده است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار برگزیده