انتقاد پیونگیانگ از کارشکنی سئول در مذاکرات دوجانبه
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ کره شمالي دولت کره جنوبي را به خاطر توقف برنامهها براي برگزاري مذاکرات در سطح مقامهاي ارشد ميان دو طرف مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش شينهوا، دو کره روز دوشنبه هفته گذشته با يکديگر به اين توافق رسيدند تا براي حل مساله منطقه مرزي "پانمونجوم" مذاکراتي را پس از شش سال در سطح مقامهاي عالي رتبه برگزار کنند اما در آخرين دقايق برگزاري مذاکرات به دليل عدم توافق بر سر روساي هياتهاي مذاکرهکننده متوقف شد.
يکي از سخنگويان کميته اتحاد مجدد صلحآميز کره در بيانيهاي اعلام کرد: طرف کره شمالي بر انجام مذاکرات در سطح وزرا از ابتدا تاکيد داشت اما پيش از آغاز مذاکرات سطح حضور هياتها در اين نشست را تغيير داد و پايين آورد.
اين اقدام از سوي سئول بياحترامي به کره شمالي محسوب ميشود.
اين مقام مسئول با اعلام اينکه دولت پيونگيانگ پيشنهادات اعلام شده از سوي کره جنوبي را غير عملي ميداند، افزود: اين اقدام از سوي سئول اثبات ميکند که اين کشور هيچ تمايلي به برگزاري مذاکرات از همان ابتدا نداشته است و تنها به دنبال ايجاد موانع بر سر اين مذاکرات و تاخير در انجام آنها بوده است؛ به جاي آنکه راهي را براي حل مناقشات موجود ميان دو کره تعيين کند.
اين اولين باري است که دولت پيونگيانگ از زمان لغو مذاکرات بين دو کره به اين روند واکنش نشان داده است.
انتظار ميرفت که هيات مذاکرهکننده از سوي کره جنوبي تحت رياست معاون وزير اتحاد مجدد دو کره با طرف کره شمالي ديدار و گفتوگو کند، اما پيونگيانگ حضور اين فرد را به عنوان رئيس هيات مذاکرهکننده دولت سئول رد کرد و آن را مقامي با سطح پايين توصيف کرد.