به گزارش فارس، «جعفر العطار» در مطلبي در روزنامه السفير لبنان نوشت که پيش از خبر ترور سرتيب وسام حسن رئيس بخش اطلاعات امنيت داخلي لبنان در انفجار ديروز اشرفيه، هيچ يک از افسران اداره امنيت داخلي لبنان حتي سرلشکر «اشرف ريفي» مديرکل اداره نمي دانستند که وسام حسن در لبنان است. پيش از اين روزنامه «السفير» از استتار امنيتي-تبليغاتي اين اداره باخبر شده و اعلام کرده بود ريفي و حسن به همراه يک هيئت امنيتي جهت گفتگو با «يورگي سلکي» رئيس دفتر امور جنائي پليس فدرال آلمان، راهي اين کشور شدند.
اشرف ريفي از حضور حسن در لبنان اطلاع نداشت
طي خبر رسمي اداره امنيت داخلي لبنان که 3 روز پيش در اختيار رسانهها قرار گرفت، اين سفر چند روز به طول مي انجامد، سفري که از پيش تعيين شده بود، تا اينکه ريفي صبح ديروز به تنهائي و بدون حسن وارد لبنان شد.
ريفي در حين انفجار مطمئن بود که وسام حسن در فرانسه است، زيرا او به قصد ديدار خانواده خود از برلين راهي فرانسه شده بود، اما او ساعت 7 عصر پريروز وارد لبنان شد زيرا مي دانست که پيمان امنيتي ميان او و ريفي يک هفته پيش و با نرفتنش به لبنان به پايان رسيده است.
انفحار ناشي از 70 کيلوگرم تي ان تي بود
طبق گفتگوي اشرف ريفي با روزنامه السفير شکافهاي امنيتي در تمامي دستگاههاي امنيتي جهان وجود دارد، او مي گويد شناسايي حسن از طريق اجزاي متلاشي شده کلت، تفنگ، تلفن همراه و به ويژه ساعت مچي اش، صورت گرفته و نه از طريق جسدش که قطعه قطعه شده بود. ريفي در ادامه گفت: آمار اوليه با اينکه صد درصد درست نيستند، حکايت از آن دارد که وزن مواد منفجره اي که در ماشين کار گذاشته شده بود بين 60 تا 70 کيلوگرم تخمين زده شده است».
کسي از جزئيات تحرکات حسن خبر نداشت
طبق گزارش يک منبع امنيتي، وسام حسن به همراه احمد صهيوني از يک منزل سري در "اشرفيه" با ماشين «هوندا اکورد» خارج ميشود و به طرف دفتر خود مي رود، شايان ذکر است که هيچ يک از افسران اداره امنيت داخلي لبنان حتي ريفي رئيس اداره، از جزئيات رفت وآمدهاي امنيتي وسام حسن (تعداد و چگونگي رفت و آمد) اطلاعي ندارد، به طوريکه ريفي ميگويد: من از حسن در اين مورد سؤالي نميپرسم زيرا او يک مخ امنيتي است و کارهاي اطلاعاتي او يک مسأله شخصي است».
4 فرضيه اشرف ريفي از طرفهاي مظنون به ترور
ريفي اصرار دارد به کسي اتهام سياسي نزند زيرا معتقد است: من در جايگاهي قرار ندارم که به کسي اتهام سياسي بزنم زيرا من مسئول يک موسسه امنيتي هستم که امنيت همه گروه ها و احزاب لبناني را بر عهده دارد. با اين وجود چند فرضيه امنيتي- سياسي وجود دارد که عبارتند از: 1- اين ترور پاسخي به بازداشت ميشل سماحه است. 2- پاي يک ستون پنجمي در ميان است که قصد فتنه انگيزي و ناامن کردن کشور را دارد 3- اين ترور پاسخي به توقيف شبکههاي جاسوسي اسرائيل از سوي وسام حسن است 4- يا اينکه اين عمليات نتيجه کشف شبکه هاي تروريستي از سوي وسام حسن است.
ريفي در ادامه گفت: همه فرضيات روي ميز است، اما ما به دنبال دلايل مشهود و رسيدن به دليل اصلي اين جرم هستيم و ما در همين ابتدا نمي توانيم همه جزئيات را شناسايي کنيم به ويژه اينکه اين يک جنگ تمام عيار است. همچنين ريفي در مورد وسام حسن گفت: او يک مخ استراتژي امنيتي بود و شهادتش به دستگاه امنيتي و سرزمين لبنان ضربه زد اما اين حادثه هرگز ما را از ادامه مسؤوليت هايمان باز نمي دارد، هر چه قدر هم در اين راه قرباني بدهيم.
حادثه غم انگيز
تا يک ساعت بعد از عمليات انفجار خبر ترور وسام حسن هنوز منتشر نشده بود و خبرنگاران رسانه هاي تصويري بر اين نکته تأکيد داشتند که هيچ گروه سياسي يا امنيتي هدف اين حادثه قرار نگرفته است، تا اينکه بعد از 3 ساعت، خبرگزاري رويترز خبر ترور را اعلام کرد. به محض انتشار خبر ترور، ترس وارد مرحله و دور ديگري به نام «ترور شخصيتهاي سياسي» شد که لبنانيها به آن عادت دارند. اين دو مرحله همان خونريزيهاي گذشته را تداعي ميکند.