ايرنا/ منابع خبري اعلام کردند: در پي نشت محتواي گزارش چهار ساله کميته مشاوران کاخ سفيد در امور تغييرات آب و هوايي که در آن نسبت به گرم شدن تدريجي کره زمين ابراز نگراني شده بود، ترامپ تصميم به انحلال اين کميته نيز گرفته است.
واشنگتن پست با انتشار خبري اعلام کرد که نشت گزارش کميته رايزنان تغييرات جوي کاخ سفيد که سبب ناخرسندي و خشم ترامپ شده بود، سرانجام موجب شده که رئيس جمهوري آمريکا اين کميته تحقيقاتي-علمي را نيز منحل کند.
اين کميته که 'کميته مشورتي براي ارزيابي هاي دائمي شرايط جوي ملي' نام گرفته با عضويت 15 نفر از شخصيت هاي دانشگاهي و کارشناسان محيط زيست از سال 1990 تاکنون وظيفه ارزيابي ها و تحولات مربوط به تغييرات جوي اين کشور را به منظور اطلاع رساني در مورد اين تغييرات در درون و بيرون دولت آمريکا به عهده دارد.
اين کميته که موظف است هر چهار سال، نتايج تحقيقات خود در اين زمينه را منتشر کند، قرار بود در آغاز سال 2018 انتشار عمومي پيدا کند که نشت نسخه اي از آن و دستيابي نشريه نيويورک تايمز به اين گزارش موجب خشم و عصبانيت ترامپ شد.
به گفته نيويورک تايمز، تصميم ترامپ به خروج از توافقنامه پاريس موجب نگراني اعضاي اين کميته از احتمال دخالت وي در محتويات اين گزارش شده و به همين دليل نسخه اي از آن را به بيرون کاخ سفيد ارائه داده بودند.
در اين گزارش نتيجه گيري شده که آمريکا از هم اکنون شاهد افزايش دماي زمين در اثر اين تغييرات است. بخش عمده تغييرات جوي 60 سال گذشته حاصل رفتارهاي سهل انگارانه انساني بوده است.
با انحلال اين کميته علمي تحقيقاتي کاخ سفيد، اين چهارمين مجمع و يا شوراي رايزني کاخ سفيد خواهد بود که رئيس جمهوري آمريکا به انحلال آن ها اقدام کرده است.
ترامپ پيش از اين در واکنش به استعفاهاي پي در پي اعضا مجمع رايزني توليدي کاخ سفيد، اين شورا را منحل کرد و به فاصله دو روز بعد نيز تصميم به انحلال دو شوراي رايزني ديگر بنام هاي مجمع رايزني هاي استراتژيک و مجمع سياستگذاري هاي کاخ سفيد گرفت.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار